Po iškilmingos šventės – nuobaudos renginio svečiams

Tuo metu, kai Klaipėdos universiteto bendruomenė džiaugėsi ir sveikino laivą "Prezidentas Smetona" Baltijos jūroje tyrusius mokslininkus, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai rašė baudas renginio svečiams.

Pakilių emocijų apimti svečiai išėjo iš universiteto pastato ir nustebo, kad pažeidė taisykles. Tarp jų buvo ir kariškiai bei vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Vilius Valys patikino, kad šioje vietoje automobilius ilgesniam laikui palieka nemažai žmonių.

Antradienį po pietų lapeliai, pranešantys apie nuobaudą, užkišti už valytuvų dešimčiai automobilių.

Pasak V.Valio, universiteto darbuotojai patys praneša apie neleistinoje vietoje paliekamas mašinas, todėl čia tikrintojai apsilanko beveik kasdien.

Anksčiau čia būta daugybės ženklų, tad vairuotojams jų gausa kėlė painiavą, o neseniai įrengtas vienintelis draudžiantis stovėti visoje teritorijoje ženklas. Būtent jo reikalavimus ir pažeidė universiteto svečiai.

Po pietų J.Simonavičiūtė, kuri yra ir Saugaus eismo komisijos narė, pati dar kartą nuvažiavo į teritoriją, kur gavo baudą, ir apžiūrėjo ženklus.

Visi dešimt vairuotojų, kurie gavome tuos lapelius, tyčia nepažeidėme taisyklių. Man buvo nesmagu prieš svečius.

"Mano galva, ženklinimas ten yra nepakankamas, nes ženklas pastatytas visos universiteto teritorijos pradžioje. Ženklai turi aiškiai ir suprantamai perspėti žmones nedaryti nusižengimo, o ne klaidinti. Dabar pačioje teritorijos pradžioje yra mažas ženkliukas. Man buvo pažadėta pasižiūrėti ir tuos ženklus sutvarkyti, – kalbėjo vicemerė. – Nesu piktybinė pažeidėja ir sustodama žiūriu, ar toje vietoje galima palikti automobilį. Ir visi dešimt vairuotojų, kurie gavome tuos lapelius, tyčia nepažeidėme taisyklių. Man buvo nesmagu prieš svečius. Vienintelis ženklas įvažiuojant į visą teritoriją kelia painiavą. Įsivaizduoju, kad valdininkai ieško pasiteisinimo, bet manau, kad turi būti viskas visiškai aišku. Prašysime, jog ženklai būtų sudėlioti taip, kad žmonės nejučia nepažeistų taisyklių."

J.Simonavičiūtė tikino inicijuosianti šio klausimo svarstymą Saugaus eismo komisijoje.

Vicemerė neslėpė, kad nuotaika po renginio buvo sugadinta.

Panašus atvejis jai buvo atsitikęs anksčiau Teatro aikštėje, kur dėl keisto ženklinimo ne visi vairuotojai supranta, kad arčiau teatro pastato palikti automobilių nevalia.

Draudžiantys stovėti ženklai stovi nukreipti į Herkaus Manto gatvę ties sankryža su Pušyno gatve, nors čia įvažos į teritoriją nėra, ji užtverta akmeniniais stulpeliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gh

gh portretas
Ne tą nubaudė, varkšai kontrolieriai dabar premijų nebegaus,užsirovė.

as

as portretas
Galimos lažybos ,kad tikrai nemokės baudos vicemerė, kuri pati susijusi su kontrolierių skyriumi, bus išteisinta ,kad atlieka savo pareigas, juokinga.

ala

ala portretas
Vagių skyrius saviškiu nebaudžia, valdžia stato mašinas kur nori baudų nemoka,visada randa pasiteisinimu.Baisu kai tokie sėdi valdžioje.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių