Po dietų – į medikų globą

Asmeniniu treneriu-mitybos konsultantu prisistatęs vyras savo klientei davė tokių pamokų, kokias moteris atsimins dar ilgai. Porą mėnesių jo nurodymus uoliai vykdžiusi atsikratyti antsvorio geidusi klaipėdietė savo kailiu įsitikino, kad "greitai ir lengvai" – nebūna.

Negalėjo į save žiūrėti

32-ejų Asta L. jau būdama paauglė kompleksavo dėl savo išvaizdos.

Žvelgdama į veidrodį labiausiai krimsdavosi dėl stambus kūno sudėjimo.

Antsvoris, jos žodžiais tariant, trukdė gyventi visavertį gyvenimą, susirasti draugų, vyrą.

164 cm. ūgio moteris vienu metu svėrė beveik 80 kg. Esą retsykiais, kai laikydavosi dietos, apimtys sumažėdavo, tačiau ne tiek, kiek norėjosi.

Be to, papildomi kilogramai bematant sugrįždavo.

Pašnekovė prisipažino, kad dėl savo apkūnumo jai tekdavo kęsti net tik aplinkinių patyčias, bet ir artimųjų griežtą kritiką.

Baigusi universitetą ir pradėjusi dirbti vienoje įmonėje buhaltere-apskaitininke Asta L. ryžosi kardinaliems pokyčiams.

"Supratau, kad nebegaliu taip gyventi – reikia ko nors griebtis. Darėsi bloga nuo savo pačios atvaizdo. Kadangi darbas sėdimas, tenka daug laiko praleisti biure, o fizinis aktyvumas man tolygus kančiai, ėmiausi šokiruojančių permainų. Turbūt dauguma mane dėl to pasmerks", – spėliojo jauna moteris.

Bet kokiais būdais sulieknėti siekusi klaipėdietė nutarė pasinaudoti asmeninio trenerio-mitybos konsultanto paslaugomis.

Už keletą pamokų ir mitybos planą suplojo nemenką sumą.

Buvo pažadėta, kad, jei laikysis visų nurodymų, per kelias savaites numes 10, gal net ir daugiau kilogramų.

Už patarimus – 180 eurų

Interneto socialiniai tinklai, įvairūs tinklalapiai ūžia nuo skelbimų, kuriuose specialistais prisistatantys asmenys dalija patarimus apie sveiką gyvenseną. Ir visa tai, suprantama, ne už "ačiū".

Susikurti asmeninę paskyrą ir save reklamuoti internete dažniausiai nieko nekainuoja. Tačiau tokių žinovų teikiamos rekomendacijos – visai nepigios.

"Neturėjau žalio supratimo, nuo ko pradėti, kaip efektyviai mesti svorį, kaip maitintis. Norėjosi su kuo nors pasitarti. Negalėjau sau leisti brangaus specialisto, o "gyviems" susitikimams tiesiog neturėjau laiko. Man visko reikėjo "čia ir dabar". "Facebook'e" atradau patrauklią anketą – sprendžiant iš nuotraukos, atletiško kūno sudėjimo jaunuolis atrodė nutuokiantis apie dietas. Be to, mane pritrenkė jo klientų rezultatai. Peržiūrėjusi fotografijas iškart nusiunčiau jam žinutę", – greitakalbe dėstė Asta L.

Netrukus tarp klaipėdietės ir vadinamojo mitybos trenerio užsimezgė ryšys. Jis pateikė savo sąlygas, o moteriai teliko nuspręsti, sutinka už tai mokėti ar ne.

"Žinoma, sutikau, bendravome internetu man patogiu laiku. Nurodžiau jam savo apimtis, ūgį, svorį, ką ir kiek paprastai valgau, kam esu alergiška, kiek judu ir kokio rezultato tikiuosi. Pasakiau, kad esu pasiryžusi bet kam, net ir visiškai nustoti valgyti, jei to reikės", – pusiau juokais tarstelėjo moteris.

Už aštuonių savaičių programą – mitybos planą vyras paprašė 180 eurų.

Tai moteriai pasirodė per didelė suma, tačiau pusšimtį eurų jai pavyko nusiderėti.

Už siūlomus maisto papildus, kuriuos esą privalu vartoti dėl greito rezultato, ji suplojo dar 50 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sarka

Sarka portretas
O papildai, ar ten kitokie , kuriuos tasiuncia, pavartojus atsiranda kirmeles zarnyne, kurios minta maistu ir taip krenta svoris....reikia daugiau dometis visokiais papildais, zinosime, kas ten slepiasi. O norint numesti svorio reikia maziau esti, kaip kadaise pasake Lietuvoje lankesis Kaspirovskis....visi gimstame normalus, o pirmiausia tevai sugadina siuksles maitindami vaikus, o paskui patys ryja be nuovokos maista ir nebezinodami ka daryti dar ir papildus, vietoje pilnavertes mitybos ir NEPERSIRIJIMO.....

Rita

Rita portretas
Yra tokiu ”lieknėjimo” papildų, nuo kurių žmogus suserga vėžiu.Sugadina kepenis ir suserga kepenų cerozę.Ir ne tik nuo papildų bet ir yra ”vaistai ”nuo per didelio cholesterolio kiekio organizme,jie taip pat gadina žmogaus kepenis, ko pasekoje susergama kepenų cerozę.Žmogus serga širdies liga o miršta nuo kepenų cerozės.Gydytojai žino ,kad vaistais neišgydysi žmogaus ,nuo per didelio cholesterolio kiekio kraujyje,bet vis tiek jiems išrašo vaistų ,kurie blokuoja kepenis,gadina jas.

Thn

Thn portretas
Manau tos ir tie kurie neturi pavojingo viršsvorio ir žiūrint į veidrodį patys sau atrodo per stori,vadinasi turi psichinių problemų.Turėtu ne svorį mesti o į psichiatrus kreiptis.Manau ir Bunkė turi psichinių problemų ,nors stengiasi tai neparodyti.Jos išvaizda jau tai rodo.Vargšai žmonės,kad tokiu būdu žudo save.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių