Po cirko gastrolių – mėšlynas

"Cirkui prie Žvejų rūmų – ne vieta, čia jų daugiau niekada nebus", – įsitikinę Klaipėdos savivaldybės atstovai, davę leidimą artistų pasirodymams šioje teritorijoje, kuri po gastrolių tapo panaši į apsileidusio ūkininko arimus. Miestas pasiryžęs kuo greičiau išsireikalauti, kad laukymė būtų deramai sutvarkyta.

Dar prieš mėnesį šalia Žvejų rūmų palapinę buvo pasistatęs "Baltijos cirkas". Jam išvykus, liko ištrypta pieva, kurią pasamdyta bendrovė sutvarkyti žadėjo, kai tik "nebebus taip šlapia".

Tačiau po šio cirko atvyko kitas, kurio technika buvo dar sunkesnė, palapinė – didesnė. Jiems gastroliuojant nepaliaujamai lijo, tad pieva visai pažliugo. Išsikrausčius ir šitiems cirkininkams, teritorija liko bjauriai suniokota.

"Vaizdas klaikus, tarp bažnyčios ir Žvejų rūmų – siaubingas purvynas, apdergtas net pėsčiųjų takas, maža to, aplinkui klaikiai dvokia gyvulių mėšlu, nes arba išmatos sumintos į tą purvą, arba jos suverstos į greta esantį tvenkinuką. Gyventojai mieste privalo susirinkti savo šuniukų išmatas, o čia pridergė, paliko ir nieko", – piktinosi klaipėdietė Zita.

Anot Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, teritorijai sutvarkyti trukdo labai šlapias gruntas.

Čia cirkas ant cirko "užlipęs" buvo, todėl viskas taip ir atrodo

"Pasidomėsiu, kodėl ten iki šiol nesutvarkė, tikrai taip neturėtų būti. Čia cirkas ant cirko "užlipęs" buvo, todėl viskas taip ir atrodo", – pakomentavo M.Poimanskis.

Cirko atstovai savivaldybei pateikė paaiškinimą, kodėl negali susitvarkyti, esą "dėl liūčių susidarė ekstremali situacija, ir pieva, kurioje buvo pastatyta cirko palapinė, buvo užlieta lietaus vandeniu, reikėjo traukti paskendusius cirko įrenginius ir kitą techniką, todėl atsirado provėžos".

Toliau aiškinama, kad viskas bus sutvarkyta, kai tik pieva nudžius, nes šiuo metu ten tyvuliuoja vanduo, ir jokie darbai neįmanomi.

"Daugiau jokio cirko mes ten neįsileisime", – tikino Administracinės veiklos poskyrio vyriausiasis specialistas Edvardas Šutinas.

"Sunkiajai technikai nereikėtų leisti važinėti žole miesto centrinių gatvių žaliuosiuose plotuose. Prie Vasaros estrados yra puikiausia teritorija cirkui, bet, aišku, tada jie bus mažiau matomi, todėl ir veržiasi arčiau gyvenamųjų rajonų", – mano Miesto ūkio tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirklas 2

cirklas 2 portretas
cirkačiam išvažiuojant turėjo atvažiuot kitas atsakingas cirkačius iš savivaldybės ir priimt cirkačių pricirkintą cirką

kur sutvarkymo darbai ?

kur sutvarkymo darbai ?  portretas
sakė "artimiausiu metu kai leis orai " ? Jau savaitė kaip oras darbams puikus . Vėliau pranašauja vėl lietų ir šlapdribą . Ar sutvarkė ? Kodėl miesto valdininkai nesirūpina ? Auuuu , ponai liberalai ?

Raminta

Raminta portretas
Na keista,kad valdininkai išnuomoja cirkui tokias teritorijas,kurios visai nepritaikytos įvažiuoti su sunkia technika. Iš tiesų, jiems išvažiavus liko baisus vaizdas.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių