Plaukų grožiui rudenį – specialistų patarimai

Rudeniop kartu su makiažu keičiasi ir plaukų spalvų bei kirpimų mados. Specialistai pasidalijo mintimis apie naujausias šio sezono šukuosenų tendencijas ir patarė, kaip išlaikyti sveikus ir žvilgančius plaukus.

Ombre "ant bangos"

Plaukų priežiūros specialistai akcentavo, kad kone ryškiausia šiųmetė tendencija – kirpčiukai ir pereinančios spalvos.

Trokštantiesiems permainų stilistai siūlė rinktis ombre plaukų dažymo stilių, kuris dar nespėjo išeiti iš mados.

"Lengvai pašviesintos sruogelės visada "ant bangos", jaunos merginos jų labai nori. Šaknys dažomos viena spalva, dažniausiai tamsiai, o galai – šviesiai. Siūlyčiau vengti itin ryškių spalvų ir staigių perėjimų, rinktis natūralius, rudojo šokolado atspalvius, taip pat švelniai rožinius, violetinius, pastelinius tonus", – pasakojo kirpėja stilistė Inga Chort.

Mėgstančiosioms šviesinti plaukus svarbu žinoti, jog iš paletės išimami itin šalti atspalviai. Madingais tampa šiltesni, tai yra smėlio, aukso, rausvi, persiko pustoniai, pasteliniai tonai.

Dominuoja pereinančių spalvų dažymo būdas – ombre technika, įpinant neoninių spalvų sruogeles.

Akcentas – kirpčiukai

Ilgus plaukus šį sezoną patariama pagyvinti iškarpant juos sluoksniais.

Anot plaukų stilistų, dauguma moterų nori ilgų plaukų ir stengiasi daryti viską, kad jie būtų sveiki. Todėl bijančios trumpinti, bet pokyčių trokštančios dailiosios lyties atstovės turėtų rinktis kirpčiukus. Esti begalė jų karpymo būdų: nuo griežtų ir tiesių iki įstrižų formų.

Specialistai patarė šukuoseną taikyti ne tik prie veido formos, bet ir gyvenimo būdo bei tempo.

"Panorusias išsikarpyti plaukus visuomet įspėju, kad tokia šukuosena ateityje atims nemažai laiko. Vien tik išsiplovus galvą plaukai niekada neatrodys gražiai. Teks kas rytą juos atitinkamai sutvarkyti. Jei moteris neturi tam laiko, geriau rinktis kažką paprastesnio", – atkreipė dėmesį I.Chort.

Būtina atgaivinimo procedūra

Priešingai nei šiltuoju metų laiku, žiemą plaukams reikėtų skirti ypatingą dėmesį. Įmonės "Selective Baltic" direktorė Jolita Kleponienė pasakojo, ką daryti, kad plaukai žvilgėtų visus metus.

"Vasarą reikia naudoti drėkinamąsias priemones, o žiemą – maitinamąsias, tai yra plaukus atgaivinančius šampūnus, kondicionierius ir apsaugines kaukes. Taip pat verta pasisaugoti nuo šalčio ir dėvėti galvos apdangalą. Išsausėjusių plaukų elektrinimosi problemų išvengsite juos maitindami profesionaliomis priemonėmis", – aiškino pašnekovė.

Specialistė patarė naudoti nenuplaunamą kondicionierių, o išsiplovus ir išsidžiovinus galvą purkšti priemonę ant sausų plaukų.

Renkantis produktus rekomenduojama atsižvelgti į turimo plauko struktūrą ir spalvą.

"Šviesintam plaukui reikia ypatingo dėmesio. Pirmiausia būtina atkurti paties plauko struktūrą: proteiną ir mineralus. Tam neužtenka naudoti vien tik kaukes ir kondicionierius, siūlyčiau kartą per mėnesį pasidaryti vadinamąją SPA procedūrą plaukams", – patarė J.Kleponienė.


Šiame straipsnyje: Paroda Grožis 2016

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ada

Ada portretas
Ta kvaisa nerimsta.per visus portalus. Pas psichiatra laikas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių