Pilies tiltas vos nepakilo su ant jo pakibusiu automobiliu

Sutrikimai keliant Pilies tiltą, iki šiol tik linksminę klaipėdiečius, vėlų trečiadienio vakarą vos nesibaigė tragedija. Tiltas pradėjo kilti, kai ant jo buvo mikroautobusas.

Įvykį stebėjo daugybė žmonių, vieni jų sėdėjo savo mašinose, kiti plaukiojo vandens dviračiais ir matė įvykį nuo Dangės.

Pasak liudininkų, raudonas šviesoforo signalas užsidegė tuo pat metu, kai nusileido užkardas. Mikroautobusas tuo metu jau buvo užvažiavęs ant tilto.

Iškart po to tiltas pradėjo kilti ir užkabino mikroautobuso galą. Supratęs, kad tuoj gali žūti, vairuotojas paskubėjo iššokti iš mašinos ir ištraukti savo šeimą – žmoną ir vaikus.

Tik tada operatorius nuleido jau spėjusį kilstelti tiltą ir pakėlė užkardą.

Įvykio liudininkai užfiksavo, kad tilto operatoriaus būdelėje be vyro buvo ir mergina.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atstovai pranešė, kad dėl įvykio bendraujama su policija ir tilto administratoriais.

Kol kas yra trys versijos. Techninės pusės versija siejama su tilto pakėlimo tvarka. Pirma turėjo užsidegti raudonas šviesoforo signalas, tada – nusileisti užkardas ir tik po to – pakilti tiltas.

Policijos pareigūnai aiškinasi, ar vairuotojas pravažiavo tiltą degant raudonam šviesoforo signalui, ar tilto operatorius nepastebėjo transporto priemonės. Policija pradėjo tyrimą, laukiama vaizdo stebėjimo kameros įrašų, bendraujama su liudininkais.

Panašu, kad fiziškai niekas nenukentėjo.

Įmonės „Viadukas“ Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius, kalbėdamas apie trečiadienio vakaro incidentą netramdė emocijų.

Tie žvėrys, kurie pažeidė, pasidarė kaip avinėliai prieš spaudą.

„Nenoriu komentuoti, policija tiria, o tie žvėrys, kurie pažeidė, pasidarė kaip avinėliai prieš spaudą. Jeigu važiuoja per raudoną signalą ir meluoja, kad šviesoforo signalas užsidegė akimirksniu, kaip juos pavadinti. Reikia ieškoti vaizdo kamerų, jų įrašai rodo, kaip iš tikrųjų yra. Ieškosime faktų, kas buvo kaltas. Daugiau komentuoti negaliu, nes pats įvykio metu ten nebuvau. Negalėjo taip būti, kaip sakoma, ieškosime įrodymų ir ginsime savo vardą. Esame apdergti, apjuodinti, kad nieko nesugebame, kad esame kenkėjai Klaipėdai, todėl savo vardą tikrai ginsime, ieškosime faktų ir įrodymų, kad buvo ne taip, kaip yra skelbiama“, – piktinosi A.Biesevičius.

Paklaustas apie tilto pakėlimo operatoriaus būdelėje buvusią merginą įmonės atstovas teigė, kad niekur nėra fiksuota, jog negali būti kito žmogaus šioje patalpoje.

„Aišku, negerai, kad pašaliniai būna, jeigu ten buvo pašaliniai. Bet šiaip niekur nėra parašyta, kad jo negali būti“, – paaiškino A.Biesevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalik, pėstysis

Vitalik, pėstysis portretas
Gal reikėtų nustoti važinėti per raudoną šviesoforą? DEGĖ raudonas šviesoforas, kas dar neaišku?Tokie nedrausmingi vairuotojai ir sukelia avarijas, suvažinėja pėsčiuosius ant perėjos.... Manosi esą svarbesniuž kitus - pasaulio bamba dedasi, lekia per raudoną šviesoforą, patys kalti, sukėlė avarinę situaciją, užlaikė tilto kėlimą, eismą... dar rašinėja ir tuom giriasi. Visiškas absurdas: "patys muša, patys rėkia...''

Aris

Aris portretas
Nu,, Viaduko" viršininko komentaras tikrai žemiau plintuso. Aiškina kad niekur nėra parašyta jog operatoriaus būdelėje negali būti pašalinių, bet garantuotai instrukcijoje yra tokie žodžiai ,, Tilto pakėlimo mechanizmas gali būti įjungtas tik įsitikinus kad ant tilto nėra pašalinių žmonių, objektų ir kad tai saugu". Tuo viskas ir pasakyta. Aišku, galėjo ir vairuotojas pagauti,,žioplį", aš irgi ten su tuo nupušusiu viršiniku kartu nebuvau, nemačiau, bet kad operatorius visų pirma turi įsitikinti saugumu ir tik tada kelti tiltą faktas kaip blynas. Pernelyg jau karštai komentuoja Biesevičius patį įvykį,ar nesieja jo ir operatoriaus giminystės ryšiai?

Irma

Irma portretas
Apie kokius zverius mieste cia yra minima?Tai turbut cia pats yra pirmas zveris
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių