Planuose – naujas dviračių takas

Uostamiesčio valdžia projektuoja dviračių ir pėsčiųjų taką nuo Dragūnų gyvenamojo kvartalo iki Savanorių gatvės. Kada šis bus nutiestas, neaišku. Pabrėžiama, kad mieste yra svarbesnių dviračių takų ruožų, į kuriuos reikia investuoti.

Minėtas dviračių ir pėsčiųjų takas būtų magistralinis. Jis būtų sujungtas su prie ligoninių miestelio esančiu transporto mazgu.

Dviračių ir pėsčiųjų tako nuo Dragūnų kvartalo iki Savanorių gatvės projektas buvo pristatytas miesto valdžios atstovams. Projektuotojai neišvengė pastabų.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas tvirtino, kad projekte nėra numatyta naujojo dviračių ir pėsčiųjų tako ryšių su jau esamais dviračių takais.

Vienas jų – nuo Dragūnų gyvenamojo kvartalo einantis dviračių takas per mišką iki magistralinio dviračių tako Vasaros estrada–Giruliai.

Nenumatyta naujojo tako ryšių ir su magistraliniu dviračių taku, kuris eina nuo miesto centro palei Danę iki tilto per Klaipėdos gatvę Tauralaukyje.

Be to, naujasis dviračių takas į priešingą pusę taip pat vestų į niekur. Nuo Dragūnų gyvenamojo kvartalo miesto centro link palei Liepojos gatvę nėra nei pėsčiųjų, nei dviračių tako. Kitoje gatvės pusėje taip pat.

„Prašėme, kad ryšiai su esamais dviračių takais projekte atsirastų“, – pabrėžė vicemeras.

Naujasis dviračių takas turėtų būti suprojektuotas dar šiemet, tačiau neaišku, kada bus įrengtas.

„Tai nėra prioritetinė vieta, kur labiausiai reikėtų investuoti į dviračių takus. Dragūnų gyvenamasis kvartalas turi jungtį su magistraliniu dviračių taku Vasaros estrada–Giruliai, o į bažnyčią bau pėsti vaikšto“, – teigė vicemeras.

A.Šulcas pabrėžė, kad pagal specialųjį miesto dviračių takų planą yra ruožų, kuriems labiau reikia investicijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brydė

Brydė portretas
Apsidžiaugėme kai pastatė Liepojos g. 27 naują RIMI parduotuvę, bet nueiti iki jos ne taip jau paprasta. Prie Dragūnų g. 1 namo yra pieva, kuri palijus virsta purvynu. Per tą purvyną tenka bristi visiems, kurie gyveną Būtigeidžio bataljono pusėje. Žmonės bandė susinešti plyteles, bet kažkas jas surinko, todėl deduosi botus ir klampoju. Gerų batų gaila. Kas turėtų nutiesti takelį per tą pievą? Seniūnaitis pasirūpinti privalėtų, bet ar pavyks?

ALEKSOTAS

ALEKSOTAS portretas
LABAI GRAZIU PAVADINIMU YRA SNIEGENU G. BET JOS STOVIS KRAUPUS . JA VAIKAI EINA I PREZ. ADAMKAUS VARDO MOKYKLA. LABAI NORECIAU, KAD JA PAMATYTU PREZIDENTAS !

Lione

Lione portretas
Kada bus Baltijos pr. sutvarkytas vadinamas "dviraciu takas", kur vieni duobes yra ir turime vazineti per gatve ir trukdyti vairuotojams? O pensininkei butu geriau ir net iki Dituvos nutiese, bet greiciausiai tai yra rajono rupestys ir reikia i Gargzdus kreiptis.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių