Planuose – dar vienas sąvartynas

Klaipėdos pašonėje norima įrengti naują sąvartyną, kuriame būtų laikomos nepavojingos degiosios atliekos. Ši žinia sudomino miesto valdžios atstovus. Paaiškinti situacijos bus kviečiami atsakingi asmenys.

Informacija, kad Klaipėdos rajone, Dumpiuose, netoli regioninio sąvartyno, norima įrengti naują, pateikta miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu.

Pastarojo pirmininkas Audrius Vaišvila tvirtino, kad dėl sąvartyno įrengimo keturių hektarų plote į Aplinkos apsaugos agentūrą kreipėsi mažoji bendrija "Vikforta".

Nurodoma, kad čia būtų vežamos degiosios atliekos, kurios vėliau būtų gabenamos į termofikacinę jėgainę sudeginti.

"Tai būtų tarpinė stotelė pakeliui į įmonę "Fortum Klaipėda", – teigė pirmininkas.

Per metus į šį sąvartyną planuojama priimti iki 60 tūkst. tonų atliekų, o vienu metu būtų laikoma ne daugiau kaip 47 tūkst. tonų.

A.Vaišvila informavo, kad aplinkosaugininkai pateikė savo atrankos išvadą, kad tokio objekto statybai reikia poveikio aplinkai vertinimo.

"Čia tik paduota paraiška. Aplinkos ministras žadėjo, jei Klaipėdos pašonėje kils tokie objektai, į procedūras bus įtraukta mūsų savivaldybė", – kalbėjo pirmininkas.

Politikas pasiūlė, kad Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius turėtų parašyti kreipimąsi aplinkos ministrui, kad šis uostamiesčio savivaldybę įtrauktų į minėtas procedūras.

Miesto tarybos narė Ligita Girskienė atkreipė dėmesį, kad mieste dešimt metų niekaip nepavyksta išspręsti kvapų problemos, o dabar prabilta ir apie naują sąvartyną.

Politikė pasiūlė į kitą komiteto posėdį pakviesti visų su sąvartyno įkurdinimu susijusių tarnybų, savivaldybės, bendrijos, kuri nori rengti sąvartyną, atstovus, kad paaiškintų situaciją.

"Procese turime dalyvauti nuo pat pradžių, kad nesusidarytų tokia padėtis, kokią turime dabar. Miestas kenčia nuo smarvės", – teigė tarybos narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik jau

Tik jau portretas
Kas sugalvojo siuksles is viso rajono i Klaipeda vezti? Kur protas? Gal uztenka tu nesamoniu, kitos vietos paieskokit.

Klausimas tik vienas

Klausimas tik vienas portretas
kur dabar yra laikomos degiosios atliekos ?

Gal

Gal portretas
Prieš atidarydami burnas pagalvokit kiek patys išmetat šiukšlių ir kur jos dedasi..... išgaruoja gal? Turim šiukšlių, kažkur ir dėt jas reik. O žmonės visur gyvena. Prie kiekvieno šiukšlyno koks nors kaimas atsiras.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių