Planuoja atnaujinti jaunimo centro sporto salę

Uostamiesčio valdžia planuoja atnaujinti Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro, esančio Puodžių gatvėje, sporto salę. Bus bandoma pastarosios remontui gauti ES finansavimą.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė pasakojo, kad dabar rengiamas Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro sporto salės, kurioje treniruojasi šokėjai, atnaujinimo investicinis projektas. Ją bus siekiama pritaikyti platesniam naudojimui.

Iš pradžių galvota kompleksiškai atnaujinti visą Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro pastatą, kuris yra saugomas. Tačiau ES finansavimo, skirto plėtoti neformaliojo ugdymo galimybes, neužtektų.

„Nors dar nėra aiški tiksli suma, kiek bus skirta lėšų, tačiau iš praėjusių metų patirties aišku, kad viso pastato kompleksiniam atnaujinimui neužtektų. Tai paveldinis objektas, reikalavimai jam yra dideli, darbai brangūs. Su nedidele pinigų suma nepavyktų pasiekti didelio efekto ir programos tikslų. Paskaičiavome, kad investavimas į sporto salę, kuri yra atskirame pastate, centro kieme, būtų efektyvesnis“, – aiškino vedėja.

Pagrindinio Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro pastato atnaujinimui lėšų galvoja ieškoti kaip saugomam kultūros paveldo objektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių