Pirmosios Melnragės paplūdimyje – negyvos žuvys

Pirmosios Melnragės paplūdimyje ketvirtadienį jūra pradėjo mesti negyvas žuvis. Stebina, kad tose vietose krantas nusidažė mėlynai. Pats vanduo atrodo, jog pradėjo žydėti.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad į Pirmosios Melnragės paplūdimį negyvų žuvų išmesta pakankamai daug. Vietomis jų guli kelios dešimtys. Negyvos žuvys yra įvairių rūšių.

Tokios problemos kyla tik šiame paplūdimyje. Einant Antrosios Melnragės link negyvų žuvų mažėja. Smiltynėje jų nebuvo išmestas.

Pasak A.Siakki, įdomiausia, kad vietose, kuriose yra išmestos negyvos žuvys, nusidažė mėlynai.

„Pirmą kartą matome tokį vaizdą. Niekada nėra buvę, kad jūra išmestų tiek negyvų žuvų, o smėlis nusidažytų mėlynai“, – stebėjosi pavaduotojas.

A.Siakki teigimu, sudėtinga pasakyti, kad nutiko: „Gal kokia srovė iš Kuršių marių vandenį atnešė. Anksčiau jūra išmesdavo negyvų žuvų į krantą, bet ne tiek daug“.

as tvirtino, kad rytoj bus prašoma ištirti jūros vandens kokybę. Paprastai jie atliekami kartą per dvi savaites. Paskutiniai mėginiai turėjo būti paimti pirmadienį. Tyrimų rezultatai paskelbiami po kelių dienų.

Anot A.Siakki, vanduo jūroje tapo šiltesnis – pasiekė 20 laipsnių šilumos. Jis pradėjo žydėti.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas tvirtino, kad jau prieš kelias dienas jūros vanduo buvo žalsvai melsvas. Greičiausiai taip yra dėl mėlynųjų dumblių.

„Gali būti, kad dumbliai paveikė ir žuvis. Kiek jos išmeta, priklauso nuo kiekio. Jei tuo metu buvo daugiau, tai daugiau ir išmeta“, – tvirtino viršininkas.

V.Marozas žmonėms patarė geriau nelipti į tokį vandenį: „Nesu specialistas. Negaliu pasakyti, ar kenkia šie dumbliai žmonėms. Paprasčiausiai geriau nelipti. Juk nemaloni“.

Aplinkosaugininkai penktadienį vertins situaciją Pirmosios Melnragės paplūdimyje.

Pajūrio regioninio parko vyriausiasis ekologas Erlandas Paplauskis teigė, jog sudėtinga pasakyti, kodėl Pirmosios Melnragės paplūdimyje išmestos negyvos žuvys. Tačiau pasakojo, kad yra atlikta tyrimų, kad melsvadumbliai išskiria toksiškas medžiagas, nuo kurių poveikio jos gali nudvėsti.

Taip pat yra pastebėta, kad nuo išsekimo žuvys gaišta ir po neršto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NN

NN portretas
Nesupratau. Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas nera specialistas?

jg

jg portretas
Nu tai pipec reikia dingti is cia nes jau musu papludimis shiukshle

Staroveras

Staroveras portretas
Antroi Melnragei taip pat negyva zuvys ant kranto gulejo..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių