Pirmasis SGD krovinys išplaukė į Švediją

  • Teksto dydis:

Pirmasis Klaipėdos SGD terminale pripildytas suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys išplaukė į Švedijos Lysekilo uostą, kur veikia "Skangass" SGD terminalas.

Portalas marinetraffic.com nurodo, kad pirmadienį Klaipėdoje užpildytas "Skangass" dujovežis "Coral Energy" su 15 tūkst. kubų SGD antradienį ryte išplaukė į Lyseiklo uostą.

Tai pirmas kartas, kai SGD eksportuojamos iš Klaipėdos terminalo. Tai numato pernai rugsėjį pasirašyta "Litgas", "Lietuvos dujų tiekimo" ir Norvegijos "Statoil" sutartis. Pagal ją "Statoil" parduoda SGD, o "Litgas" ir "Lietuvos dujų tiekimas" suteikia moduliavimo ir balansavimo paslaugas SGD terminale ir dujų tinkle. Tai buvo numatyta ilgalaikėje sutartyje su "Statoil" kaip papildoma nauda Lietuvai.

"Litgas" skelbia, kad vienas toks sandoris duos apie 130 tūkst. eurų pajamų terminalui bei uostui. Tuo pačiu mažės ir technologinės terminalo sąnaudos, kurios yra įtraukiamos įSGDterminalo saugumo dedamąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Žinoma , pirkimo kaina mažesnė nei pardavimo, neskaičiuojant transportavimo, dujų bačkos , administravimo ir taip toliau išlaidas. Šiaip- švedai ne durni, patys gali pirkti iš norvegų :)

negi

negi portretas
svedai tokie durni, kad negaletu nusipirkt tiesiai is norvegu? ar cia mes selpiam vargsus svedus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių