Pirmakursius išbandė „fuksų“ stovykla

Rugpjūčio 27–28 dienomis įvyko ilgai laukta Klaipėdos universiteto "fuksų" stovykla „Išlikimas“, kurią organizavo Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS). Buvo sudaryta 10 grupių, kurias, atsižvelgiant į stovyklos temą, KUSS pavadino gentimis ir skyrė kiekvienai po du vadus. Kiekvienoje gentyje buvo paskirstyta po 10 pirmakursių.

Ankstų rytą vadai savo „gentainių“ laukė Antrosios Melnragės paplūdimyje, nuo kurio prasidėjo žygis link stovyklavietės „Žilvitis“ Karklėje. Pirma "fuksams" duota užduotis buvo savo genties pavadinimo galvojimas ir vėliavos piešimas. Gentys skyrėsi ne tik vėliavomis ir pavadinimais, kurie buvo įvairūs bei žaismingi, tokie, kaip „Mama Antis“, „Tigriniai Velniai“, kur pirmakursiai galėjo panaudoti savo kūrybingumą, bet ir spalvomis. Kiekvienai genčiai iš anksto buvo duota spalva, kuri atsispindėjo „gentainių“ aprangoje.

Žygis pareikalavo ne tik kūrybingumo, bet ir fizinės ištvermės. Paplūdimyje vyko smagios užduotys bei estafetės, tokios, kaip savo komandos narių tempimas rogutėmis ant smėlio, pilies iš žmonių statymas bei varžymasis dviems nešant vieną. Įdienojus "fuksai" pasiekė stovyklavietę, kurioje jų jau laukė Universiteto administracija. Fakultetų vadovai tarė sveikinimo žodžius ir kaip gi be dovanų, kurios tradiciškai įteikiamos studentams.

Tada pirmakursių ir jų vadovų laukė pietūs bei valandėlė poilsio prieš dar daug nuotykių kupiną dieną. Į stovyklą atvykę svečiai taip pat panoro tarti keletą sveikinimo žodžių. Garsiais aplodismentais buvo sutikti Klaipėdos universiteto studentų sąjungos įkūrėjas bei pirmasis KUSS prezidentas seimo narys Eligijus Masiulis ir Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidentas Paulius Baltokas. Eligijus Masiulis džiaugėsi matydamas naujus veidus.

„Jūs esate jubiliejiniai pirmakursiai“, – kalbėjo seimo narys pabrėždamas, kad šie metai Klaipėdos universitetui ypatingi, nes šiemet jis švenčia 25-metį. LSS prezidentas Paulius Baltokas ragino naujuosius studentus būti kuo aktyvesnius, studijų metais pasižymėti ne tik akademinėje, bet ir visuomeninėje veikloje. Pirmakursiai suprato, kad ši stovykla yra pirmasis žingsnis link tapimo tuo, kuo jie nori būti, kad viską, ką jie nori, gali pasiekti patys. Juk ir Klaipėdos universiteto šūkis – „Tapk, kuo nori būti“, kuris puikiai pasiteisina. Po įkvepiančių kalbų studentų laukė nauji išbandymai – į stovyklavietę atvykę karininkai buvo paruošę užduočių, per kurias pirmakursiai demonstravo savo fizinę ištvermę.

Studentų taip pat laukė įvairios linksmos užduotys, sukeliančios daug juoko. Taip pat visi buvo kviečiami šokti „flashmobą“ pagal populiarias dainas. Linksmybių netrūko, tad atėjo laikas ir proto aštrinimui. Pirmakursiai buvo kviečiami į protmūšį „Kovos Gamtoje“.

„Kadangi mes visi gamtoje, tai ir protmūšio pavadinimas toks“, – kalbėjo vadų vadas bei protmūšio vedėjas Audrius Paulauskas. Pirmakursiai azartiškai konkuravo tarp grupių ir bandė atsakyti į gana nelengvus protmūšio klausimus. Protmūšis praėjo sklandžiai, pirmakursiai pasipildė žinių bagažą ir atėjo laikas vakarinei daliai. Užduotis – kuo įdomesni prisistatymai. Pirmakursiai vėl gi buvo labai kūrybingi: kas dainavo, kas šoko, kad skandavo, kas pritūpimus darė. Svarbiausia, visiems buvo smagu. Vakaro akcentu tapo vadovų staigmena "fuksams" – jų paruoštas „laukinių“ šokis pagal Ruslanos „Wild dances“ dainą. Pirmakursiams taip patiko, kad primygtinai prašė pakartoti. Po visų oficialių užduočių ir žaidimų – diskoteka, kurioje pirmakursiai visą dieną buvę kartu, jautėsi lyg draugų rate.

Kitas rytas buvo kiek ramesnis, "fuksai" buvo žadinami daryti grupinę mankštą. Išimtis pritaikyta pirmą dieną geriausiai pasirodžiusiesiems, kurie gavo valandėlę daugiau miego. Antroji diena buvo skirta apdovanojimams, nuskriaustųjų neliko. Pirmakursiai dar turėjo galimybę pabendrauti su savo gentimi, pažaisti keletą žaidimų.

"Fuksų" stovykla yra puiki vieta susirasti naujų draugų prieš pradedant studijas ir jau rugsėjo 1-ąją pirmakursiai gali jaustis drąsiau naujame mieste. Taip pat pabuvoję stovykloje "fuksai" daug sužinojo apie universitetą, fakultetus, galėjo pabendrauti su vyresniais savo studijų programos studentais ir susidaryti nuomonę, ko tikėtis iš studijų.

Studentams, žengusiems pirmąjį žingsnį "fuksų" stovykloje, belieka laukti kito žingsnio – KUSS organizuojamų "fuksų" krikštynų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių