Pilies tilto laukia išbandymas

Kai kurie uostamiesčio valdininkai šmaikštauja, kad Pilies tiltas bus atidarytas vienos ar kitos didžiosios žiemos šventės metu – per eglutės įžiebimo ceremoniją ar Kalėdas.

Apie galimybę šventinę eglutę žiebti ant statinio vasarą juokavo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

"Jei įžiebtume eglutę ir kartu tilto apšvietimą, tikrai būtų labai graži šventė", – tada tvirtino A.Velykienė. "Ta proga eglutę šiemet įžiebkime ant tilto", – šmaikštavo meras.

Atsakingi asmenys pabrėžė, kad iki minėtos šventės, kuri vyks gruodžio 6-ąją, eismas tiltu tikrai nebus atnaujintas.

"Niekas nepasikeitė. Kaip ir planavome eismą Pilies tiltu atnaujinti, taip ir planuojame. Iki eglutės įžiebimo ceremonijos tikrai darbų nebus spėta baigti. Liko tik dvi savaitės", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Pasak jo, tikslesnių žinių gali būti kitą savaitę: "Planuojame susitikti su rangovu. Kalbėsime apie darbus. Gal tada tiksliai paaiškės, kada bus atvertas tiltas".

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė pasakojo, kad jau išbandytas hidraulinis tilto pakėlimo mechanizmas. "Viskas veikė. Tiltas buvo pakeltas iki pusės", – pasakojo vedėja.

Pasak V.Lendraitienės, taip pat yra numatyta atlikti statinius tilto bandymus. Ant objekto bus atvežtas tam tikras svoris ir bus žiūrima, kiek jis išlaiko. Numatyta, kad šis bandymas vyks daugiau nei po dviejų savaičių.

"Dėl to tiltas negali būti atidarytas per eglutės įžiebimo šventę, bet iki Kalėdų darbai tikrai bus baigti", – komentavo vedėja.

Dar nėra sumontuoti tilto turėklai. Reikia išasfaltuoti ir dalį prietilčio iš Žvejų gatvės pusės. Neįrengtas ir visas apšvietimas. Tiltui atlaikius bandymus, jis bus žymimas. Gali reikėti pabaigti ir smulkius apdailos darbus.

Pilies tilto kapitalinis remontas ir jo prieigų sutvarkymas atsieis 11,5 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių