Pietinėje miesto dalyje – permainos

Gražėja viešosios erdvės, dėl kurių klaipėdiečiai reikšdavo kone didžiausią nepasitenkinimą. Veikiausiai jau lapkritį bus sutvarkyta teritorija prie vadinamosios trečiosios poliklinikos, taip pat ir Žardininkų aikštė.

Laiptai nebekels pavojaus

Darbininkai šiuo metu pluša Taikos prospekte prie Klaipėdos sveikatos priežiūros centro, taip pat Debreceno ir Žardininkų mikrorajonuose.

Nors gyventojams tai sukelia laikinų nepatogumų, rezultatai turėtų nudžiuginti.

Žmonės nuolat piktindavosi dėl laiptų, vedančių į Sveikatos priežiūros centrą, nes jie buvo nepritaikyti neįgaliesiems ar mamoms su vežimėliais.

"Tai vietos, kuriomis kasdien keliauja šimtai ir tūkstančiai klaipėdiečių. Pietinėje dalyje gyvena turbūt du trečdaliai miestiečių. Todėl šių erdvių patogumas ir estetinis vaizdas išskirtinai svarbus. Smagu, kad kai kurie darbai planuojami baigti dar šiemet ir vyksta pagal grafikus", – įvertino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Dabar vaizdas prie Sveikatos priežiūros centro akivaizdžiai pasikeitęs – buvo sutvarkyti prastos būklės laiptai, neįgaliesiems paklotos specialios reljefinės plytelės, įrengtos patogios nuovažos.

Prie centrinių durų įrengiama įvaža greitosios medicinos pagalbos automobiliams. Remontuojamos pėsčiųjų ir dviratininkų takų dangos.

Darbus, kuriems iš miesto kišenės prireiks kiek daugiau nei 260 tūkst. eurų, atlieka bendrovė "Šilutės automobilių keliai".

Pasak mero, panašu, kad jau lapkričio pabaigoje ši erdvė taps šiuolaikiška ir civilizuota.

Takui – 940 tūkst. eurų

Šviesiau ir saugiau bus ne tik prie Sveikatos priežiūros centro.

Šiuo metu tvarkomas ir Debreceno aikštę su Gedminų gatve jungiantis pėsčiųjų takas.

Čia bus suremontuota danga, įrengtas apšvietimas, dviračių stovai, sutvarkyti želdiniai, pėsčiųjų alėjoje atsiras vaikų žaidimo ir treniruoklių aikštelės, lauko treniruokliai, vaizdo stebėjimo kameros.

Greta tako numatoma papildomų vietų automobiliams statyti.

Tai tęstinis projektas. Jau atnaujinta Debreceno aikštė, tad takas bus integruotas nuo pat jos ir tęsis iki Gedminų gatvės.

Dviratininkų takas prisijungs prie magistralinio dviračių tako nuo pietinės miesto dalies iki šiaurinės.

Paskaičiuota, jog pakloti jį kainuos maždaug 940 tūkst. eurų iš miesto biudžeto ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšų.

Jei orai bus palankūs, darbus rangovai žadėjo užbaigti iki kitų metų vasaros pradžios, birželį arba liepą.

Turkai nepraleido progos

Atgims ir Žardininkų prekybos centro aikštė.

Čia bus paklotos naujos, šviesiai rudos spalvos trinkelės, įrengta daugiau šviestuvų, taip pat pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai.

"Regima situacija nuteikia gana viltingai. Rangovai atsakingi ir, panašu, lapkričio pabaigoje užbaigs darbus", – tikino meras.

Ši, iš pagrindų tvarkoma, viešoji erdvė svarbi ne tik gyventojams, bet ir vietos verslininkams.

Žardininkų mikrorajone apsilankę valdžios atstovai čia buvo sutikti kaip niekad svetingai. Vienos kavinės savininkas vaišino juos stipria turkiška arbata, tarsi atsidėkodamas už dėmesį.

Tvarkant Žardininkų aikštę bus iš naujo išasfaltuota ir greta Taikos prospekto esanti 40 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Aikštėje ir jos prieigose darbuojasi dvi įmonės – už apšvietimo įrengimą atsakinga bendrovė "Gatvių apšvietimas", dangą keičia ir kitus darbus atlieka "Kauno keliai".

Bendra su šiomis įmonėmis pasirašytų sutarčių vertė siekia beveik 180 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neabejingi

Neabejingi portretas
Ko nerašo niekas apie nauja mero volvo s90 už 600 eur?

Ona

Ona portretas
Alksnynės rajono šaligatviai - siaubas.

V

V portretas
940 000 eurų takui? Kai prasidės normalūs konkursai ir baigs laimėti sava chebra (galimai), sąmatos už darbus sumažės kelis kartus. Vien prie Debreceno prekybos centro ir Naujakiemio gatvės mątosi, kad prismaigstyta per daug suoliukų, o prie Pempininkų prekybos centro "padaryti" trys takai į niekur. Žodžiu, dirbtinai išpučiamos sąmatos ir visas "dizainas" per daug sunkus. Bet žmonės džiaugiasi, kad išvis kažką daro... Lenkijoje, kur vyksta realūs konkursai, už tokius pinigus daug daugiau darbų padaroma...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių