Piešinys išliks dar metus

Daug aistrų sukėlęs piešinys ant Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos sienos nebus nuvalytas dar bent metus. Tokios žinios sulaukė festivalio "Edit Klaipėda Street Art" rengėjai. Jie viliasi, kad galiausiai meninė kompozicija bus priimta kaip dovana miestui.

Vasaros pradžioje prasidėjusi ir dėmesio sulauksi piešinio ant Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos sienos istorija, atrodo, pasiekė atomazgą.

Tarptautinio gatvės meno festivalio "Edit Klaipėda Street Art", kurio metu be tam būtinų leidimų ir buvo išmarginta statinio siena, atstovai buvo įpareigoti iki liepos pašalinti piešinį. Priešingu atveju jiems grėsė nemenka bauda.

Tačiau visai neseniai paaiškėjo, kad aistras įžiebusią kompoziciją klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės apžiūrinėti dar bent metus.

"Kol kas neturime raštiško pranešimo, bet sulaukėme skambučio iš Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus. Buvome informuoti, kad piliavietės piešinio uždažymo terminas pratęstas dar metams", – teigė festivalio komunikacijos atstovas Tomas Čižmakovas.

Faktą, jog piešinio panaikinimo terminas pratęstas, patvirtino ir uostamiesčio savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pasak jo, savivaldybė sulaukė motyvuoto festivalio organizatorių prašymo. Esą todėl ir buvo priimtas toks sprendimas.

Patys festivalio organizatoriai dar neatsisakė minties, kad menininko iš Italijos kompozicija ant piliavietės sienos liktų visam laikui.

"Galime daryti išvadą, kad savivaldybė nebeįžvelgia vandalizmo apraiškų, o miestas piešinį galbūt priims kaip dovaną", – pastebėjo T.Čižmakovas.

"Klaipėda" jau rašė, kad klaipėdiečių bendruomenė tokį menininkų elgesį įvertino prieštaringai.

Nemažai gyventojų socialiniuose tinkluose ir įvairiais kitais būdais išreiškė palaikymą iniciatyvai stilizuotomis jūržolėmis pagyvinti piliavietės rytinės kurtinos sieną.

Kiti buvo linkę manyti, kad tokie veiksmai turėtų būti suderinti numatyta tvarka, gauti būtini tokioms meno akcijoms leidimai, todėl piešinys turėtų būti pašalintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras...

geras... portretas
o tiek visi cypavo, verkė, dejavo, kad piešinys neteisėtas...Iš tiesų bekiaušių armija :DDD

Laisve

Laisve portretas
Kazkoks nesamoningas nesusipratimas. Pripaise kazkokiu bulviulauke. Suprasciau butu senoves karo tematika atitinkant objekto kilme.

Bailiai

Bailiai portretas
Visada sakiau, kad savivaldybeje dirba bekiaušiai :( dabar pies kas kur nori ir kada nori :(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių