Pėsčiųjų žygyje – tik vyrai

Europos skautų brolija kartu su kitais savanoriais ruošiasi iššūkiui – iš Klaipėdos į Nidą kulniuoti pėsčiomis. Į kelias dienas truksiančią kelionę kviečiama tik stiprioji lytis.

Balandžio 8–10 d. euroskautai užsibrėžė nukakti apie 65 kilometrus.

Tiesa, į žygį gali registruotis visi norintieji, išskyrus moteris. Kai kurios uostamiesčio merginos įsižeidė ir net palaikė tai lyčių diskriminacija. Tačiau organizatoriai skubėjo patikinti, kad tokie yra Europos skautų asociacijos įstatai ir ugdymo metodai.

"Europos skautų asociacija tuo ir skiriasi nuo kitų organizacijų, pavyzdžiui, Lietuvos skautų. Mes nemanome, kad moterys yra nepajėgios nueiti šio nemenko atstumo. Tiesiog vaikinus ir merginas mokome atskirai. Esame krikščioniška organizacija ir stengiamės šia kryptimi ugdyti savo narius", – paaiškino vienas iš renginio organizatorių, Lietuvos nacionalinės Europos skautų organizacijos Vilniaus Šv. Jono Teologo skautų būrio vadas Rokas Badaras.

Pavasariui beveik įpusėjus Europos skautų brolija pirmą kartą organizuoja atvirą žygį pajūriu, kuris galbūt ateityje taps tradicinis.

"Šįkart kviečiame visus vaikinus ir vyrus, kuriems įdomūs skautai ir jų veikla. Mūsų judėjime berniukai ir mergaitės skautauja atskirai. Skaučių seserija nėra Skautų brolijos imitacija. Tiesiog užsiėmimai yra labiau pritaikyti ugdyti mergaites moterimis, o berniukus – vyrais. Europos skautų federacija prieštarauja mišrių vienetų sudarymui", – teigė žygio organizatoriai.

Anot R.Badaro, pajūriu žygiuoti nėra lengva, todėl tikimasi, jog pavyks gauti miškų urėdijos leidimą eiti Kuršių nerijos nacionaliniu parku.

"Priešingu atveju kulniuosime dviračių taku arba pajūriu. Ketiname apsistoti nakvynės namuose arba pas bičiulius, pažįstamus", – kalbėjo pašnekovas.

Kol kas nėra aišku, iš kur tiksliai startuos savanoriai. Šiuo metu derinamas ir pats kelionės maršrutas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Manau pamiršote dar vieną instituciją su kuria reikia derinti žygį, tai Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių