Pėsčiųjų tako dalį ties Malūno tvenkiniu teko perdaryti

Šiuo metu uostamiestyje baigiamas tiesti naujas pėsčiųjų ir dviračių takas nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Jono kalnelio. Klaipėdiečiams užkliuvo akivaizdi rangovo klaida. Esą neįgalieji Malūno parke buvo palikti visiškoje aklavietėje.

Silpnaregiams skirta tako dalis dėl nesuprantamų priežasčių nutrūksta viduryje kelio. Tai žmones privertė suabejoti darbų kokybe.

„Neįgalieji palikti „už borto“, – komentavo gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis aiškino, kad įsivėlė klaida. Darbai dar nebaigti, o juos atliekanti bendrovė „Inkomsta“ turės pakeisti trinkeles.

Vyrai suskubo perdaryti taką taip, kad neįgalieji galėtų saugiai užbaigti savo maršrutą.

„Silpnaregių vedimo paviršius turi būti įrengtas per visą tako ilgį. Matyt rangovas neatkreipė dėmesio į projektą, turės pakeisti trinkeles. Be to, šalia įrengti pagrindai dviračių takui. Dviračių takas bus raudono asfalto danga“, – teigė R. Stasiulis.

Šiuo metu darbininkai tiesia pėsčiųjų ir dviračių taką, kuris drieksis nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Jono kalnelio tiltelio.

Apie 1,5 kilometro ilgio takas yra Klaipėdos žaliakelio dalis. Bendra viso projekto darbų vertė – apie 602 tūkst. eurų. Savivaldybė turėtų prisidėti maždaug 285 tūkst. eurų. Likusią dalį – 317,5 tūkst. eurų planuota gauti iš ES fondų.

Dviračių takas prasideda Paryžiaus Komunos ir Komunarų gatvės sankryžoje, driekiasi Komunarų gatve, kerta Tilžės gatvę, Malūno parką ir įsilieja į Kooperacijos gatvę. Šio tako pabaiga – Gluosnių gatvė.

Dviračių takas būtų asfalto dangos, pėsčiųjų – išgrįstas betono trinkelėmis. Jame planuota įrengti vedimo ir įspėjamuosius paviršius, apšvietimą. Numatyta ir poilsio aikštelė. Projektas turėtų būti užbaigtas kitų metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liberalų niekinė sutartis žalinga

Liberalų niekinė sutartis žalinga portretas
Primenu, kad būtina laikytis projekto ir iškelti "Keberiokšt" į jai paskirtą vietą. Simono Gentvilo palaiminta bendrovė gyvena išskirtinėmis sąlygomis: užima daug kartų didesnę teritoriją nei mokama sutartyje, o nemokamai naudodamasi tvenkiniu okupavo trečdalį tvenkinio vandens ploto.

G.

G. portretas
Baikit viena sykį rasyt nesąmones, ar bent pasiteiravo rangovo, kodel taip daroma? Darbai dar nebaigti, o žurnaliste problemu jau ieško. Rašykit apie tai, ką suprantat, kojines, drabužius ar kažką panašaus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių