Pėsčiomis iš Klaipėdos į Vilnių liko keliauti tik vienas savanoris

  • Teksto dydis:

Pabaigę nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą du šauktiniai savanoriai Raimundas ir Lukas iš tarnybos vietos Klaipėdoje pasiryžo pėsčiomis nueiti į Vilnių. Šis žygis skirtas paskatinti visuomenę prisidėti prie šių metų ekspedicijos „Misija Sibiras“.

Trečiadienį kelionė įpusėjo, nors ją tebetęsia tik vienas iš jaunuolių.

Gegužės 21 d. du jauni vyrai baigė 9 mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, o jau gegužės 22 d. jie leidosi į kelią, siekdami iš Klaipėdos pasiekti Vilnių bei kelyje sutikti kuo daugiau žmonių, kuriems galėtų pristatyti ne tik projektą „Misija Sibiras“, bet ir skirtingus būdus, kaip galima prisidėti prie šių metų ekspedicijos.

Per šias dienas Lukas ir Raimundas nuveikė daug – aplankė pakeliui buvusius memorialus tremtiniams bei politiniams kaliniams atminti, kelyje prasilenkė su „Bėgimo per Lietuvos mokyklas“ komanda, sutiko daug žmonių, kuriems buvo įdomu daugiau sužinoti apie projektą „Misija Sibiras“. Kai kurie iš jų net pakvietė žygeivius patogiai pernakvoti savo namuose bei pasirūpino vakariene ir pusryčiais. Su keliautojais panoro susitikti ir dvi „Misija Sibiras‘16“ antrojo atrankos etapo dalyvės. Kelyje su Raimundu ir Luku taip pat susitiko ir jų tėvai. Taip prabėgo pirmosios trys žygio dienos.

Ketvirtoji diena prasidėjo ne taip džiugiai, kaip norėtųsi. Nors nuospaudos ant kojų pradėjo rodytis jau pirmąją kelionės dieną, bet šiandien Luko situacijai pablogėjus vyrai priėmė sprendimą, kad sveikata yra svarbiausia ir Lukas kelionės pėsčiomis nebetęs ir Vilnių pasieks autobusu. Raimundas yra pasiryžęs tęsti žygį toliau, ir šiandien jis jau pusiaukelėje.

„Dragūnų žygis per Lietuva“ skirtas paskatinti visuomenę prisidėti prie šių metų ekspedicijos į Sibirą. Nuo žygio pradžios jau paaukoti 1555 eurai, pinigai bus panaudoti šių metų ekspedicijoje, statant kryžius bei tvarkant pamirštas kapines Sibire.

Prisidėti galite aukodami projekto paskiroje portale Aukok.lt, arba siųsdami SMS žinutę numeriu 1405, įrašę tekstą 1255 (auka 2 eurai).

Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ įgyvendinamo projekto „Misija Sibiras“ metu jauni žmonės vyksta į apleistas Sibiro vietoves susitikti su dar ten tebegyvenančiais lietuvių tremtiniais ir sutvarkyti apleistas kapavietes. Nuo 2006 m. savo norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 11 000 jaunų žmonių, suorganizuota 14 ekspedicijų bei tūkstančiai pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose, eksponuota šimtai jaunimo ekspedicijų fotografijų parodų, sukurti dokumentiniai filmai. Visa tai prisidėjo prie jaunosios kartos pilietiškumo bei didžiavimosi savo valstybe jausmo ugdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Nu ką čia pasakysi. Šaunuoliai. Žali dar, nelabai supranta kaip tokius tolimus atstumus eiti, na bet gerai kad bent pradėjo. Šiaip berniukai yra europoje visokių žygių ir ale kad Jūs žinotumėte kaip žmonės eina. Preitais metais trys draugės per savo atostogas ėjo tūkstančio kilometrų piligrimų žygį kuris vyko mėnesį, o Jūs čia nuospaudų prisigaudėte per tris dienas. Ne kažką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių