Medikai pašiurpę: peroksidas virto vaistu

Specialistai šiurpsta – gripą, anginą ar net vėžį lengvatikius prekeiviai skatino gydytis geriant vandenilio peroksidą. Tačiau medikai perspėja – toks "gydymasis" gali turėti katastrofiškų padarinių sveikatai.


 

Specialistai šiurpsta – gripą, anginą ar net vėžį lengvatikius prekeiviai skatino gydytis geriant vandenilio peroksidą. Tačiau medikai perspėja – toks "gydymasis" gali turėti katastrofiškų padarinių sveikatai.

Atgabeno iš užsienio

Ne pirmą kartą tarp vadinamosios sveikos gyvensenos šalininkų kyla noras ligas įveikti geriant įvairius skysčius – šlapimą, žibalą arba actą. Šį kartą gudragalviai prekybininkai atrado dar vieną panacėją, esą galinčią išgelbėti nuo visų ligų, – maistinį vandenilio peroksidą.

Žinia, kad Plungėje ir Telšiuose įsikūrusiose parduotuvėlėse pirkėjams buvo siūloma gydytis maistiniu vandenilio peroksidu, pasiekė Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistus.

"Vartotojams buvo siūlomi dviejų rūšių produktai – 3 ir 35 proc. vandenilio peroksido tirpalai, kurių ženklinimo etiketėse nurodyta, kad tam tikrą laiką geriant tirpalą galimas žymus sveikatos pagerėjimas. Be to, paminėtas ir vandenilio peroksido gydomasis poveikis tokioms ligoms, kaip gripas, angina, vėžiniai, grybeliniai ir kiti susirgimai" , – pasakojo Plungės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Virginijus Gailius.

Specialistai nuvyko į Telšių ir Plungės ekologiškų produktų parduotuves "Ekonata", kurios priklauso įmonei "Ervyda".

"Mes radome penkias pakuotes su vadinamuoju maistiniu vandenilio peroksidu. Laimei, jos nebuvo atidarytos. Bent jau Plungėje, panašu, niekas nespėjo įsigyti ir išgerti peroksido", – aiškino V.Gailius.

Visos maistinio vandenilio peroksido pakuotės buvo paimtos iš prekybos.

"Jos turės būti sunaikintos. Tačiau mes dar vyniojame siūlo galą savo tyrime ir aiškinamės, kas gi įvežė į Lietuvą šį produktą", – patikino specialistas.

Medikai: gerti negalima

Tyrimą atliekantys Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai taip pat nustatė, kad "maistiniu" vadinamo vandenilio peroksido vartotojams siūloma įsigyti ir internetinėje parduotuvėje.

Dienraščio "Klaipėda" žurnalistai dvi dienas mėgino susisiekti su internete skelbiamais šio produkto pardavėjais, tačiau telefono ragelio kažkodėl niekas nekėlė.

Tyrėjai mėgina nustatyti šios informacijos skleidėjus, taip pat nedelsiant pašalinti vartotojus klaidinančią ir Reklamos įstatymo nuostatų neatitinkančią informaciją.

Specialistai aiškino, kad 6 proc. vandenilio peroksido tirpalas medicinoje naudojamas kaip stiprus oksidatorius žaizdoms, instrumentams bei prietaisams dezinfekuoti ar nedideliam kraujavimui stabdyti. Šis medikamentas gali būti naudojamas tik išoriškai.

"Geriant vandenilio peroksidą, ši medžiaga gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų", – rašoma VMVT pranešime visuomenei.

Informacija apie šį atvejį perduota Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai.

Vartotojai, įsigiję šių produktų, raginami negerti šios medžiagos tirpalų. Šiuos produktus jie gali grąžinti platintojams ir atgauti sumokėtus pinigus.

"Švelniai tariant, buvo ieškoma lengvatikių, naivių žmonių. Verslininkai yra tokie gabūs, kad sugebėtų ir orą parduoti. Mano nuomone, tai tikrų tikriausia apgavystė. Ir dar aiškinama, kad 3 proc. peroksidą reikia gerti", – piktinosi V.Gailius.

Vaistinėje – kur kas pigiau

Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai užėjo į šalia ekologiškų produktų parduotuvės esančią vaistinę.

"Vaistinėje vandenilio peroksidas kainuoja 50 euro centų. O štai ekologiškų prekių pardavėjai peroksidą pardavinėjo už 30 eurų 51 centrą, o tai yra 105 litai. Ar tai ne apiplėšimas?" – klausė V.Gailius.

Veterinarijos specialistai pastebėjo ir kitą dalyką – instrukcijoje žodis "maistinis" buvo žymimas kabutėse.

"O čia pat ant pakuotės parašyta – saugotis, kad skystis nepakliūtų ant odos ir į organizmo vidų. Tai grynas akių dūmimas, tačiau baisu tai, kad kažkam nepataisomai galėjo sugadinti sveikatą. Tyrimą mes tęsime ir išsiaiškinsime", – tikino V.Gailius.

Yra net meduje?

Maistinio vandenilio peroksido pavadinimu veikiančioje interneto svetainėje iš tiesų iki šiol aiškinama, kad vandenilio peroksidas – natūraliai gamtoje atsirandantis į vandenį panašus skystis, kuris turi daug praktinio pritaikymo būdų: dezinfektorius, kūno higienos, augalų priežiūros priemonė.

Svetainės kūrėjai aiškina, kad vandenilio peroksidas yra sudarytas iš dviejų vandenilio ir dviejų deguonies atomų. Jis atrodo kaip vanduo, bet papildoma deguonies molekulė paverčia jį vienu stipriausių žmonėms žinomų oksidatorių. Jis formuojasi natūraliai, saulei veikiant vandenį. Teigiama, kad jo yra net meduje.

Tiesa, reklamoje pažymima, kad farmacinės klasės 3 proc. vandenilio peroksidas nėra grynas ir jo negalima gerti. O štai maisto klasės vandenilio peroksidas esą yra puikus antiseptikas.

Būdamas oksidatorius, vandenilio peroksidas žudo bakterijas, virusus ir grybus. Reklamoje bandoma įtikinti, kad žmogaus organizmas gamina vandenilio peroksidą kovai prieš infekcijas. Ir net pabrėžiama, kad vandenilio peroksido turi būti, kad imuninė sistema tinkamai funkcionuotų. Esą neutrofilai organizme gamina vandenilio peroksidą ir išleidžia jį kaip pirmą gynybinę liniją prieš toksinus, parazitus, bakterijas, virusus ir grybus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazys

kazys portretas
maistinis vandenilio peroksidas gali buti panaudotas sekmingai gyditi onkologija ir daugeli ligu.tame tarpe ir pandemija.visur rasomi tokie straipsniai,kaip sis.tie ,rasytojai,,turetu pasiskaityti nemuvakino ir kitu genijaliu zmoniu atliktus daugiamecius tyrimus su vandenilio peroksidu.ir nerasineti tokiu nesamoniu

Eduardas

Eduardas portretas
Rašote kad buvo atimtos penkios nepraimtos pakuotės h2o2. Aprašymas lietuviškai tai aiškiai iš Europos ir kam atiminėti. Televizijos vaistų reklamoje aibė blefo ir tai yra legalu. Kažkas gailiui nepatiko. Šiuos produktus galite grąžinti ir atgauti pinigus. Koks durnelis nes gera daiktą atgal nesvarbu už kiek pirkęs. Ir kad gailius atimtų. Galdikas skalambina iš tos pačios varpinės. Priešingai jam neleidžia sistema. Geria bet ką tiktai sunkus ligoniai. Sunkiais mes padaromi hipokrato priesaiką davusiu dėka. Oi pamatytų jis kas dabar dedasi pasaulinėje medicinoje grabe apsiverstu.o šiaip tai negirdėti kad mirties priežastis būtų mirė nuo h2o2 ar sodos protingai vartojant. Prašau nepykti už aštrumą. Vartoju šiuos abu nuodus penkerius metus. Issigydziau n ligų ir dar vis geriu nes žinau kur gauti. Patikės daktariuksciai kaip patikėjo žolelėmis.

Eduardas

Eduardas portretas
Specialistai siurpsta gydantis h2o2. Perspėja gydantis gali turėti siaubingų pasekmių. Tai va mielieji medikai ir specialistai ir jus autore. Medicinos ir formacijos sistema kurioje tupi ir pats gailius kitaip kalbėti negali nes jiems rūpi ne žmonių sveikatą o jos kišami pinigai. Atsiradus galimybei žmonėms pigiai gydytis nes h2o2 turi didžiulį teigiama poveikį gavote šoka taip taip. Kažkoks myzaliukas kainuojantis centus nuneš mums bankes kurias jau seniai pumpuoja sistema. Sėkmingai iki šiol žalojaminejauciame o gal nesidomim šios sistemos tikslais ir praktika. Paklausykite tikra tiesa kalbančių medikų profesorių kad ir to paties nieumyvakino jog nedurnius jis buvo. Logiškai mąstant šis h2o2 kainuojantis tik centus lyginant su dabartiniais vaistais kurie daugiau žaloja o ne gydo negali turėti reklamos taip pat ir sodą nes nepraleidzia absurdiška sistema. Ponia Asta jus už šį straipsnį uždirbate gal 20 eurų. O be reikalo. Sistema toliau lobsta. Parašėte daug nelogiška dalykų.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių