Pažeidėjus fotografavo trejus metus

Neapsikentęs vairuotojų įžūlumo aktyvus klaipėdietis ėmė fotografuoti neleistinose vietose nuolat paliekamus automobilius. Užbarikaduotos pėsčiųjų perėjos Reikjaviko gatvėje sudomino ir kontrolierius – jau sučiupti keli pažeidėjai.

Baiminasi nelaimės

"Klaipėdoje nežinau kitos tokios problemiškos gatvės, kurioje būtų taip pažeidinėjamos eismo taisyklės. Automobiliai įžūliai paliekami pėsčiųjų perėjose, todėl einantį žmogų pamatai tik paskutinę minutę. Man, kaip vairuotojui, baisu, nes nežinau, kuriuo metu įsibėgėjęs vaikas išlėks į gatvę. Čia nėra nei greičio mažinimo kalnelių, nei papildomo apšvietimo. Turbūt tyliai laukiama, kol įvyks nelaimė", – prognozavo vyras.

Pašnekovas teigė, kad tai nėra pavieniai atvejai – vairuotojai nebijo tol, kol nepradedami bausti.

"Taip neturėtų būti. Mano paties vaikas dar mažas, bet jau palyginti greitai pradės vaikščioti į darželį ir mokyklą, todėl neramu", – aiškino klaipėdietis.

Prašo pagalbos

Dažniausiai užstatomos trys Reikjaviko gatvės perėjos prie 1, 7 ir 9 namų. Jo žodžiais, taisyklių nepaisoma nei vakarais, nei dienos metu.

"Po pietų žmonės išsivažinėja, o vakarais ir rytais situacija būna išties bloga. Kad ir šįryt, iškištą vaiko galvą pastebėjau likus vos dviem metrams iki perėjos", – akcentavo pašnekovas.

Įpykęs vyras fotografuoja pažeidėjus ir per trejus metus sukaupė nemažai medžiagos. Tačiau vienas lauke – ne karys.

Praverstų ir Klaipėdos policijos, savivaldybės atstovų pagalba.

"Reikėtų šalia perėjų pastatyti draudžiamuosius ženklus, įbetonuoti stulpelius, nes nubraižytos linijos tikrai nepadės. Suprantu, nėra kur statyti mašinų, tačiau tai ne motyvas palikti jas perėjose", – įsitikinęs pilietis.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė patvirtino, jog situacija Reikjaviko gatvėje – išties komplikuota.

Gavę skundą kontrolieriai dar tą pačią dieną išskubėjo į "karštą" tašką.

Rado pažeidimų

Nuvykę į Reikjaviko gatvę Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai patys įsitikino, kad automobiliai čia išties statomi pažeidžiant taisykles.

Nuo šiol ši vieta bus įtraukta į planinių patikrinimų adresų sąrašą.

"Dienos patikrinimo metu fiksavome du vairuotojus, pažeidusius kelių eismo taisykles, kurios reikalauja statyti automobilius ne arčiau kaip per penkis metrus nuo perėjos. Vakare pažeidėjų būtų daugiau. Todėl mūsų komandos žmonės dirba vakariniu režimu ir vėl užsuks į Reikjaviko gatvę. Taip pat dalis jų dirbs šeštadienį iki 20 val. Manau, tokie dažni apsilankymai bus geras įspėjimas, jog ši teritorija yra kontroliuojama", – tikino K.Vintilaitė.

Taip pat bus svarstoma papildomų ženklų atsiradimo galimybė.

"Su Transporto skyriumi spręsime, gal ten būtini tam tikri ženklai, reguliuojantys gausų automobilių srautą ir statymą. Lygiai taip pat, kaip buvo I.Simonaitytės gatvėje. Kiek žinome, situacija ten pastačius ženklus pasikeitė", – atsiminė vedėja.

Automobilių statymas perėjose užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų. Pirmą kartą teks susimokėti 15 eurų, o nusižengus pakartotinai bus skiriama kur kas didesnė už vidutinę bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Papasakosiu..Atsitiko kai prie perėjo stovejo automobilis.Važiavau ir nepastebėjau vaikus..Užkliuvau tik paspertuka..Iškvečau policija.Baudą skyre ne man o tam kur buvo pastatęs prie perėjos ir paspertuka turejo atpirkti.Tai va.

er

er portretas
Viešosios tvarkos skyrius ,tai mentu prieglauda.Patys pijokai dirba,sąžinės neturi, tegu pasižiūri i save..

To skundikas

To skundikas portretas
Kodėl fotografas neparodo pavyzdžio kaip jis trejus metus tvarkingai stato savo automobilį? Kodėl nėra užfiksuoti visi pažeidėjai o tik kai kurie? Visi tik daug šneka... kalti vairuotojai, kalti pėstieji, kalta valdžia ir t.t... Keistis nuo savęs reikėtų, keisti mąstymą, kad skųsdamas nieko nepasieksi....
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių