Paviešino reikalavimus naujo baseino koncesininkui

Aiškėja, ko miestas tikisi iš būsimo naujo baseino koncesininko. Šeimininkas, kurio paieškas ketinama pradėti jau po kelių savaičių, turės ne tik prižiūrėti statinį, bet ir investuoti į kai kurių erdvių įrengimą.

Uostamiestyje įsibėgėjus daugiafunkcio sveikatingumo centro statyboms, siekiama spręsti ir jo šeimininko klausimą.

Privačiam subjektui, kuris 15 metų valdys baseiną su sveikatingumo centru, parinkti bus skelbiamas viešas koncesijos konkursas.

Neseniai buvo paviešintas būsimo koncesijos konkurso specifikacijos projektas, todėl baseino valdymu besidomintys verslininkai jau gali susipažinti su keliamais reikalavimais ir pateikti, jų manymu, reikalingus siūlymus.

"Koncesininkas įsipareigos prižiūrėti objektą, jį tvarkyti, investuoti į įrangos įsigijimą ir užtikrinti veiklą", – apibendrino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Naujas daugiafunkcio sveikatingumo centro šeimininkas turės nupirkti visą veiklai reikiamą įrangą, įkurdinti sporto salę, kitas patalpas, kur numatyta teikti maitinimo paslaugas.

Objektą koncesininkui perleisdama savivaldybė įsipareigos nupirkti tam tikrą dalį laiko ir baseine vykdyti ugdymo procesus – antrokų mokymo plaukti programą, "Gintaro" sporto centro sportininkų treniruotes ar pan.

"Tam tikrą skaičių valandų pirksime iš koncesininko, jis ir turės pasiūlyti įkainį. Tai bus vienas vertinimo kriterijų, dėl kurių rungsis koncesininkai", – paaiškino E.Simokaitis.

Pašnekovo teigimu, potencialių koncesijos konkurso dalyvių nuomonių, siūlymų bei klausimų bus laukiama iki šios savaitės pabaigos.

Vėliau konkurso sąlygos bus teikiamos dar porai atsakingų institucijų, kurios, kaip numato įstatymai, turės pateikti savo išvadas.

Tiesa, gautas sąlygas dar turės apsvarstyti ir patvirtinti miesto taryba. Numatoma, kad pastarosios politikų teismui bus pateiktos jau šį mėnesį vyksiančio posėdžio metu.

"Planuojame, kad turėtume spėti. Svarbiausia iš kitų institucijų gauti pritarimą", – pastebėjo E.Simokaitis.

Sulaukus miesto tarybos palaiminimo, jau būtų galima skelbti konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
>>>Fm ne atiduoda, o suteikia teise valdyti 15 metu pagal nustatytas salygas.

FM

FM portretas
Tai kaip čia išeina - stato už visų mūsų pinigus, o atiduos verslininkams? O lankytis vėlgi galės tie, kurie turi pinigų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių