Pavasaris eina pėsčias

Vilnius jau džiaugiasi žydinčiomis sakuromis, o Klaipėdoje kantriai lūkuriuojama augalų "sprogimo". Kol kas uostamiesčio universiteto Botanikos sode nedrąsiai skleidžiasi tik magnolijos ir narcizai. Žydėjimo piko pajūryje veikiausiai sulauksime tik antroje gegužės pusėje.

Sinoptikai juokauja, kad pavasaris, prasidėjęs pietinėje Lietuvoje, iki pajūrio keliauja pėsčias, nes kol kas augmenijos budimo ženklai čia dar labai šykštūs.

"Pietinėje Lietuvos dalyje prasidėjęs pavasaris iki pajūrio paprastai ateina per dvi savaites, bet galime pasidžiaugti, kad ruduo pas mus tęsiasi bent mėnesiu ilgiau nei visoje šalyje. Skirtumas tarp pajūrio ir kontinentinės respublikos dalies – ryškus. Vilniuje jau žydi sakuros, pas mus – dar ne. Užtektų nuvažiuoti iki Plungės, ir tai tas skirtumas matytųsi, nes jūra šalta, o tai atsiliepia ir augalų vegetavimui", – dėstė budinti sinoptikė Judita Navašinskienė.

Klaipėdos universiteto botanikos sode žiedais jau pasipuošė magnolijų medžiai, pamažu skleidžiasi forzitijų krūmai, narcizai, kai kurios tulpės.

"Vilniuje yra šiek tiek šilčiau, pas mus rytai dar būna vėsūs. Todėl, jei tik saulė nepasirodo, net magnolijų žiedai neišsiskleidžia. Šiemet augalai žydėti neskuba, bet matome, kad jie jau pasiruošę "sprogimui", tikimės, jog pats žydėjimas pajūryje prasidės tik gegužės viduryje", – teigė Botanikos sodo darbuotoja Laura Normantė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valentina

Valentina portretas
Žurnalistai nebuvo skulptūrų parke, tegul pamato, koks ten žydinčių žiedų grožis ir nuo pat balandžio pradžios. Žiedai keičia žiedus, didelis ačiū apželdinimo specialistams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių