Pavasaris ateis gegužę?

Kol kas pavasariu nekvepia. Pasak sinoptikės Elvyros Latvėnaitės, šį savaitgalį ir artėjančią savaitę vyraus ramūs, bet šaltoki orai.

Tinkamai apsirengus, šiandien bus idealus oras eiti į Kaziuko mugę. Kritulių nelaukiama, vėjas bus silpnas, laikysis 5–7 laipsniai šalčio. Saulės atokaitoje atrodys, kad temperatūra aukštesnė. Naktį oras atšals iki 11–13 laipsnių žemiau nulio.

O sekmadienio dieną prognozuojama 3–5 laipsniai šalčio. Pirmadienį vėjas suksis iš pietryčių, vakarop ims stiprėti. Naktį į antradienį pūs 7–12 m/s, gūsiuose – iki 15 m/s greičiu. Temperatūra sieks 3–5 laipsnius šalčio, dieną – iki 2 laipsnių žemiau nulio.

Antradienio dieną gali pasnigti. Panašus oras bus ir trečiadienį bei ketvirtadienį, tačiau tomis dienomis kritulių nelaukiama.

Penktadienį oras bus pats "negražiausias", nes labai permainingas. Jei naktį dar bus 2–4 laipsniai šalčio, dieną laukiama atmosferos fronto priartėjimo, o su juo ir kritulių – sniego, pereinančio į šlapdribą. Oro temperatūra sieks 0–2 laipsnius šilumos. Pūs stiprokas pietryčių vėjas.

Pavasaris tikrai ateis, galbūt gegužę.

"Tik vieną kitą dieną galbūt atrodys, kad jau ateina pavasaris, bet bus dar šaltoka, tačiau lėtas jo atėjimas gamtai yra gerai. Pavasaris tikrai ateis, galbūt gegužę", – šmaikštavo sinoptikė E.Latvėnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Ateis pavasaris. Tikrai. Ir tuomet, kada bus laikas.

AČIŪ METEOROLOGAMS!

AČIŪ METEOROLOGAMS! portretas
Dabar tikrai bus ankstvas pavasaris - garantuotai. Juk visada būna atvirkščiai, negu jie pranašauja. Einu traukti pavasarinės striukės iš maišo.

...

... portretas
kvailas pasmaikstavimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių