Paupių gyventojai laukia remonto

Paupių kvartalo gyventojai laukia nesulaukia, kada bus sutvarkytos rajono gatvės. Klaipėdiečiai teigia, kad jose nesaugu, jų būklė – prasta, o dalis apskritai neasfaltuotos.

Bijo patekti po ratais

Pasak Saulėtekio seniūnaitės Rasos Arcišauskienės, ypač sudėtinga situacija Klemiškės gatvėje, kuri yra viena įvažų į miestą. Eismas joje intensyvus, šaligatvių nėra.

"Gyventojai yra priversti eiti važiuojamąja kelio dalimi, o, prasilenkdami su transporto priemone, – šalikele. Tačiau pastarosios kai kur nėra. Tik griovys. Ne kartą žmonės į jį yra įkritę, vengdami pakliūti po mašinų ratais", – pasakojo seniūnaitė.

R.Arcišauskienė atkreipė dėmesį, kad kvartalo gyventojai priversti savo vaikus vežti į mokyklas automobiliais, nes bijo dėl atžalų saugumo.

"Taip mes prisidedame prie transporto srautų. Jei būtų saugu, vaikai patys galėtų eiti į mokyklas", – tvirtino klaipėdietė.

R.Arcišauskienės teigimu, keista ir tai, kad nuo kvartalo įsikūrimo praėjo 20 metų, o dalis gatvių yra neasfaltuotos. Trūksta ir apšvietimo.

"Tokia situacija yra už trijų kilometrų nuo miesto centro", – teigė seniūnaitė.

Jaučiasi maitinami pažadais

Paupių kvartalo gyventojai prašė, kad gatvių remontas būtų įtrauktas į kitų trejų metų miesto strateginį planą. R.Arcišauskienė prisiminė, kad dėl šios problemos ne kartą buvo kreiptasi į savivaldybę.

"Buvome maitinami pažadais. Vis aiškindavo, kad trūksta pinigų. Į ankstesnį miesto strateginį planą buvo įtrauktas Klemiškės gatvės remontas, tačiau ir šis vėliau dingo", – tvirtino seniūnaitė.

R.Arcišauskienės nuomone, į artimiausių trejų metų miesto strateginį planą įtraukta ir ne tokių svarbių priemonių.

Tarp tokių seniūnaitė įvardijo Savanorių gatvės rekonstrukciją, kurios preliminari vertė – milijonas eurų, Medelyno gatvės infrastruktūros išvystymą, kuriam numatoma skirti 7 mln. eurų.

"Savanorių gatvė eina mišku, tai jos tikrai nebūtina rekonstruoti. Medelyno kvartalo infrastruktūros vystymas – visiškai nauja priemonė. Prašome atsakingai persvarstyti planą ir įtraukti į jį Paupių kvartalo gatvių rekonstrukciją. Taip pat norime, kad Joniškės ir Šienpjovių gatvių rekonstrukcija būtų numatyta vykdyti anksčiau – 2020 m. Statybos leidimas išduotas. Nereikia atidėlioti darbų", – pabrėžė seniūnaitė.

Pavedė įvertinti prašymą

Klaipėdos miesto taryba neatsižvelgė į Paupių kvartalo gyventojų prašymą ir nekoregavo parengto strateginio miesto plano.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas aiškino, kad priemonės pasirenkamos pagal būtinumą, aktualumą.

Vadovas tvirtino, kad dėl Paupių kvartalo kyla tam tikrų rūpesčių. Planuota vienoje jo gatvių pakloti drenažą. Tačiau su kelių sklypų savininkais nepavyko suderinti darbų.

"Kol nėra įrengta tinklų, negalima normaliai rekonstruoti gatvių. Girdėjau, ką sakė gyventojai. Įvertinsime ir į tai atsižvelgsime", – teigė direktorius.

S.Budinas atkreipė dėmesį, kad yra rajonų, kurie įsikūrę daug seniau, ir juose yra daug žvyruotų gatvių. Vienas tokių – Tauralaukis. Čia vyksta gatvių asfaltavimo darbai.

"Paupių kvartale tik kelios žvyruotos gatvės", – palygino vadovas.

Pasiūlymą įtraukti Paupių kvartalo gatvių rekonstrukciją į kitų trejų metų miesto strateginį planą pateikė ir tarybos narė Nina Puteikienė.

Posėdžio metu parengtas dokumentas nebuvo keičiamas, tačiau taryba savivaldybės administracijai pavedė išanalizuoti siūlymą ir pateikti išvadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina portretas
Jei nusipirkai nama tai jau prabanga o jei patinka zvyrkeliai irgi gerai musu valdziai nusispjauti jie juk gyvena be dulkiu su asfaltais patogumais jri neturi tiek pinigu tai ir sedek be nieko

Ponia

Ponia portretas
Kai statė tuos namus, jokios agentūros ko gero net neegzistavo. Tai buvo bemaž daugiau nei prieš 20 metų! Jei gyventų šiose gatvėse koks dievaitis iš savivaldybės aukštumų, infrastruktūra seniausiai būtų suplanuota ir įgyvendinta. Tokia realybė..Dėja...

Tika

Tika portretas
o kam žmonės statėtės ar pirkote namus ten kur nėra infrastruktūros? Ar kaip visada žadėjo statytojai, kurie pasiplovė į šoną. Gi nereikia perlenkti lazdos, asfaltuoja gatves iš eilės. Pradžioje Smeltės kvartalą pabaigė, dabar Tauralaukį, pabaigs ten, pradės ir jūsų kvartalą. Žmonės jūs patys turite galvoti prieš pirkdami ir statydami namus kaip bus su mokyklomis, darželiais, ar į juos vaikams patekti reikės transporto ar ne. O dabar kalta lieka savivaldybė, kad jūs nepagalvojote.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių