Uostamiestį vėl tvindė lietus (papildyta)

Prapliupus stipresniam lietui, pirmadienį kai kurios uostamiesčio gatvės tapo sunkiai išvažiuojamos. Vairuotojai susikaupusį vandenį bandė aplenkti, važiuodami šaligatviais.

Pirmadienį po pietų sudėtinga situacija buvo Šilutės plento ruože ties Kauno ir Dubysos gatvėmis. Kai kuriems lengviesiems automobiliams čia pravažiuoti buvo neįmanoma.

Vairuotojai nesiryžo važiuoti per upe virtusią gatvę. Kai kurie susikaupusį vandenį apvažiavo šaligatviais. Kiti sukosi atgal.
Įmonės „Klaipėdos vanduo“ dispečerinės vadovas Marius Martynaitis tvirtino, kad ši vieta priskiriama prie probleminių. Šilutės plentas šiame ruože kaskart patvinsta gausiau palijus.

„Problemų čia kils, kol nebus paklota naujų tinklų. Techninių dalykų ten neina išspręsti paprastomis priemonėmis“, – aiškino viršininkas.

Gyventojai kreipėsi ir dėl kitų patvinusių gatvių: Debreceno, Kauno, Naujojo Uosto. Tokių problemų kilo ir Rimkuose. Pasak M.Martynaičio, šiose vietose vanduo susikaupia kaskart.

„Tie patys taškai kaip visada. Šiaip po stipresnio lietaus, kol vanduo subėga visada būna tam tikrose vietose didesnių ar mažesnių problemų“, – teigė vadovas.
M.Martynaitis aiškino, kad kai kuriose vietose reikia atnaujinti lietaus nutekėjimo tinklus, kitur vanduo kaupiasi, nes yra žema vieta ir per trumpą laiką nespėja subėgti vanduo.

„Pavyzdžiui Naujojo Uosto gatvė visada patvinsta, nes yra žema vieta. Reikia laiko, kad vandens nebeliktų. Po 1-2 val. problemų nebūna“, – tvirtino vadovas.

Pirmadienio rytą buvo gauta apie 10 pranešimų dėl patvinusių gatvių. Anot M.Martynaičio, iš jų tik 2-3 vietose rastos užsikimšusios grotelės. Likusiose paprasčiausiai nespėjo subėgti vanduo.

„Atvažiuodavo mūsų brigada po valandos, o problemos jau nebebuvo. Vadinasi vanduo subėgo. Kur buvo užsikimšusios grotelės, išvalė“, – pasakojo vadovas.

M.Martynaitis tvirtino, kad šį kartą buvo gauta mažiau pranešimų dėl patvinusių gatvių, lyginant su ankstesniais metais, kai būdavo tokios situacijos.

„Keista, kad tiek nedaug. Tačiau darbo netrūksta. Kur reikia, pravalome groteles. Tačiau dažniausiai būna tik momentinė problema“, – teigė vadovas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis nuo 9 iki 15 val. Klaipėdoje iškritusio vandens sluoksnis siekė 14 milimetrų.

„Tai didelis kiekis. Netoli pavojingo reiškinio. Pastarasis prasideda, kai iškritusio vandens sluoksnis siekia 15 milimetrų“, – tvirtino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gediminas N,

Gediminas N, portretas
To hmm: Nuotrauka daryta klaipedoj dubysos gatvej (netoli akropolio)

Betvarke

Betvarke portretas
sienamiescio kavines,knaipes ,restoraneliai neturi riebalu gaudykliu arba turi juoko forma,kur higienos centrui uztenka,visas riebalas teka i kanalizacija ,uzlipdo kartu su lapais,nes senamiestyje nera lapu grebeju,tvarkytoju,niekas gatviu neplauna ,tai zemes su smeliu,lapais suteka...va Jums kamstis,gaila liberolu- tik tusai,nors sake sovietai po 20 metu Juas pajausite potvynius mieste,betvarke...

vandens sluoksnis?

vandens sluoksnis? portretas
kas cia per sluoksniai? kiek zinau buna krituliu kiekis arba vandens kiekis....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių