Pateikė siūlymus dėl paminklo

Bus sprendžiama, kaip ateityje galėtų atrodyti skveras tarp Bokštų ir Puodžių gatvių su paminklu Vydūnui. Jau baigėsi idėjų šiai erdvei sutvarkyti teikimo laikas. Netrukus su jomis galės susipažinti ir klaipėdiečiai.

Visą vasarą trukęs atviras architektūrinis projekto konkursas skvero tarp Bokštų ir Puodžių gatvių su paminklu Vydūnui koncepcijai sukurti finišavo penktadienį.

Šiuo konkursu siekta išrinkti geriausią skvero sutvarkymo kraštovaizdžio architektūrinę bei Vydūno paminklo skulptūrinę-plastinę idėją ir pristatyti ją visuomenei.

Sumanymus, kaip ateityje galėtų atrodyti ši erdvė ir paminklas, pateikė 12 konkurso dalyvių, tačiau trejetas iš jų kiek vėlavo. Apie tai vertinimo komisijai bus pranešta ir ji galės į tai atsižvelgti.

Konkurso koordinatorius architektas Laimonas Bogušas pastebėjo, kad nuo šios vasaros pradžios konkurse dalyvauti rengėsi apie trys dešimtys dalyvių.

Kol kas pateikti pasiūlymai dar nebuvo nagrinėti, todėl nežinoma, ką idėjų autoriai pasiūlė. Su konkurso dalyvių pateiktomis idėjomis, maketais jau netrukus galės susipažinti ir patys klaipėdiečiai.

„Nuo pirmadienio iki rugsėjo 23 d. Architektų sąjungos patalpose norintieji galės aplankyti viešą ekspoziciją. Rugsėjo 23 d. po pietų vyks viešas aptarimas. Vėliau – komisijos posėdis, kurio metu bus išrinktas nugalėtojas“, – paaiškino L.Bogušas.

Konkurso laimėtojai džiaugsis ne tik tuo, kad jų pasiūlyta idėja buvo pripažinta geriausia, bet ir bus apdovanoti piniginiais prizais.

Iš viso trims geriausiems numatoma skirti 4 tūkst. eurų. Pirmosios vietos laimėtojui atiteks 2,5 tūkst., antros – 1,5 tūkst., o trečios – 500 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių