Pasvirusi pušis gąsdina gyventojus

Kai kurie klaipėdiečiai baiminasi, kad Herkaus Manto gatvėje pasvirusi pušis sustiprėjus vėjui nulūš arba išvirs ir sužeis greta esančioje autobusų stotelėje lūkuriuojančius žmones. Specialistų teigimu, pasviręs medis kol kas nėra pavojingas, tačiau jis stebimas ir ateityje, veikiausiai, bus nupjautas.

Jau kurį laiką Poilsio parko prieigose smarkiai pasvirusi pušis neramina kai kuriuos klaipėdiečius.

Žmonės nuogąstauja, jog pasviręs medis neatlaikys stipresnio vėjo ir virsdamas gali sužaloti greta esančioje autobusų stotelėje viešojo transporto laukiančius gyventojus arba netoli vis šmirinėjantį pramogų parko talismaną – Varną.

Apie pastebimai palinkusią pušį žino ir uostamiesčio želdinius prižiūrintys specialistai, tačiau nemanoma, kad medis galėtų būti pavojingas.

„Ji pasvirusi jau seniai. Neseniai važinėjome su želdinių komisija, matėme ją. Kol kas jos šaknys nėra pakeltos. Tačiau ateityje, veikiausiai, ji bus nupjauta“, – paaiškino bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

Pašnekovo teigimu, panašiai pasvirusių pušų Klaipėdoje esama ir daugiau, tačiau tokios būklės medžiai nuolat stebimi specialistų ir nusprendus, kad yra pavojus, nerizikuojama – pasviręs lapuotis ar spygliuotis nupjaunamas.

„Dėl to kartais būna ir visuomenės nepasitenkinimo, tačiau medžiai auga ir pasvyra, ir papūva, visko jiems nutinka. Visokių medžių yra, o ir šakos palūžinėja kartais“, – dėstė G.Valašinas.

Bendrovės direktorius pastebėjo, kad būna ir tokių atvejų, kai dėl stipresnio vėjo išvirsta net ir visai sveiki atrodę medžiai.

Ateityje mieste numatoma šalinti ir kai kurias senas tuopas, tačiau konkrečių nurodymų iš miesto valdžios bendrovė dar negavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukirst ją

Nukirst ją portretas
ir visus medžius 100metrų perimetru o medieną prakalus nunešt pinigus į Masiulio rėmimo fondą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių