Pasitiksime tikrą žiemą

Savaitgalį sinoptikai pataria vengti vairavimo, šiandien ir sekmadienio naktį numatoma lijundra, rūkas, todėl gali būti slidu. Kitą savaitę pamažu artėsime žiemos link, darysis vis šalčiau ir žvarbiau.

Šiandien vakare pajūrį apgaubs rūkas, protarpiais galimi krituliai, per lijundrą kelius padengs plikledis.

Sekmadienį dar išliks teigiama oro temperatūra, vėjas bus silpnas, tamsiuoju paros metu tikėtinas rūkas.

Savaitę pradėsime be stiprių vėjų, oro temperatūra bus apie nulį, kritulių nenumatoma.

Antradienį vėjas po truputį stiprės, pasieks maždaug 12 m/s greitį, dieną oro temperatūra vis dar bus teigiama, galimi krituliai.

Panašu, kad trečiadienį žengsime į žiemą, nors kritulių nelaukiama, bet naktį šaltukas spustelės iki 4 laipsnių žemiau nulio, dieną termometrų stulpeliai šilumos taip pat nerodys.

Ketvirtadienį prasidės nemaloni žvarba, mat dar labiau stiprės vėjas, naktį vės iki 7, dieną – 1–3 laipsnių šalčio. Pūs gūsingas 8–13 m/s greitį sieksiantis rytų, pietryčių vėjas.

Penktadienį, ko gero, klaipėdiečiai skubės namo šildytis. Vėjo gūsiai sustiprės iki 17 m/s ir daugiau, naktį šaltukas spustelės iki 6 laipsnių žemiau nulio, tačiau atrodys, kad yra apie 10 laipsnių, dieną termometrai rodys apie 2 laipsnius šalčio, bet dėl stiproko vėjo jutiminė temperatūra gali siekti 5 laipsnius.

Kol kas nežinia, ko galima tikėtis iš kito savaitgalio, esama prognozių, kad bus dar šalčiau, atkeliaus tikra žiema.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių