Pasiteisino nauja stotelė prie kapinių

Prieš Motinos dieną prie Lėbartų kapinių atidaryta nauja laikina autobusų stotelė taps nuolatinė. Tad daliai klaipėdiečių bus patogiau pasiekti mirusių artimųjų amžinojo poilsio vietas.

Motinos dienos proga, kai daug klaipėdiečių skubėjo sutvarkyti savo artimųjų kapų, 11-ojo maršruto trasa (Turgus–Lėbartai) buvo pratęsta. Šiuo numeriu pažymėtas autobusas važiavo toliau – iki naujos "Ramybės" stotelės.

Ji įrengta pietinėje Lėbartų kapinių pusėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

"Tai buvo bandymas. Sulaukėme daug teigiamų keleivių atsiliepimų. Žmonės dėkojo, kad 11-asis maršrutas pratęstas. Pietinėje kapinių dalyje mirusius artimuosius palaidojusiems klaipėdiečiams nereikėjo kulniuoti įstrižai per visas kapines. Jie iš karto pakliūva į reikiamą dalį", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Iš pradžių galvota, kad 11-ojo maršruto autobusas naujoje stotelėje stos laikinai. Tačiau, sulaukus teigiamų atsiliepimų, planai pakeisti.

Nuo birželio 1-osios minėtu numeriu pažymėtas autobusas toliau keleivius įlaipins ir išlaipins "Ramybės" stotelėje. Kol kas dar nėra iki galo apsispręsta, kiek laiko taip bus.

"Gal iki rugsėjo, o gal iki lapkričio 1-osios. Žiūrėsime", – tvirtino direktorius.

Pasak L.Dūdos, riedėdamas iki "Ramybės" stotelės, 11-ojo maršruto autobusas įvažiuoja į Klaipėdos rajono teritoriją. Vadovo teigimu, vienintelis nepatogumas – iki aikštelės vedanti žvyruota gatvė.

Automobilių stovėjimo aikštelėje įrengtoje stotelėje yra keleivių laukimo paviljonas. Planuojama įrengti ir apšvietimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nojus

Nojus portretas
Už galų gale pratęstą maršrutą dėkui, o žvyruota gatvė kelia nepatogumų ne vien visuomeniniam transportui, ja nuolat rieda ir šimtai kitų miestiečių automobilių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių