Pasiruošimas vasaros sezonui įsibėgėja

Paplūdimių prižiūrėtojai rengiasi artėjančiam vasaros sezonui. Gelbėtojams gaminami nauji postai, dažomas pliažų inventorius, tvarkomi į pajūrį vedantys laiptai bei takai. Poilsiautojams bus pateikta ir staigmenų.

Gerins sąlygas neįgaliesiems

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus Virginijaus Urbono, pasiruošimas vasaros sezonui, kuris uostamiestyje paprastai skelbiamas gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje, vyksta, tačiau darbams trukdo permainingi orai.

"Buvome pradėję remontuoti laiptus ir neįgaliesiems skirtą pandusą vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje, tačiau atšalo, tad darbus teko atidėti. Artimiausiu metu vėl atnaujinsime", – tvirtino vadovas.

Pagerinti patekimo į paplūdimius sąlygas neįgaliesiems planuojama ir kituose paplūdimiuose – Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje, Giruliuose.

"Suremontuosime ar įrengsime pandusus. Bandysime pailginti takus, kad būtų galima patekti arčiau vandens", – teigė vadovas.

Išlaikys natūralią spalvą

Šį sezoną bus pakeista ir dalis gelbėtojų postų. Visiškai susidėvėjęs ir supuvęs buvo tas, kuris stovėjo Smiltynėje moterų paplūdimyje. V.Urbonas teigė, kad statiniui jau daug metų.

Dažomas ir paplūdimio inventorius: persirengimo kabinos, suolai, pliažų prieigose vasarą stovinčios šiukšlių dėžės. Jis buvo įsigytas praėjusiais metais.

"Galvojome nedažyti persirengimo kabinų, suolų, šiukšlių dėžių. Praėjusiais metais jie buvo impregnuoti, siekiant apsaugoti nuo drėgmės. Tačiau pasižiūrėjome, kad vis dėlto reikia perdažyti. Nelabai gražiai atrodo", – komentavo direktorius.

V.Urbonas tvirtino, kad kol kas persirengimo kabinos išliks natūralios medžio spalvos.

"Kol atrodys gerai, nedažysime nei mėlynai, nei raudonai", – tvirtino vadovas.

Planuose – muzikos vieta

Paplūdimių prižiūrėtojai ruošiasi skelbti ir daug konkursų. Ketinama įsigyti informacinių stendų. Taip pat Smiltynės ir Antrosios Melnragės paplūdimiuose norima įrengti vietą, kur būtų galima klausytis muzikos.

Tokia idėja gimė po praėjusių metų Jūros šventės.

Tada klaipėdiečiai ir miesto svečiai buvo pakviesti į Smiltynės paplūdimį pasiklausyti M.K.Čiurlionio simfoninės poemos "Jūra".

"Susidomėjimas renginiu buvo didelis. Tad nusprendėme, kad panaši atrakcija paplūdimiuose galėtų būti siūloma nuolat. Dar kyla daug techninių klausimų. Kol kas tai bus tik eksperimentas. Žiūrėsime, ar pasiteisins. Viskas priklausys nuo žmonių", – pabrėžė vadovas.

Praėjusiais metais dviejuose uostamiesčio paplūdimiuose buvo įrengtos viešųjų erdvių daugiafunkcės išmaniosios stotelės, kuriose pagalbą gali išsikviesti neįgalieji, taip pat norintieji turi galimybę pasikrauti telefonus, prisipūsti dviračio padangas ar kamuolius.

Stotelės veikia ir kaip belaidžio interneto prieiga.

"Šios stotelės pasiteisino. Pripažinimo įrenginiai sulaukė ne tik tarp miestiečių, poilsiautojų, bet ir tarptautiniu mastu", – džiaugėsi vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MARIAN NELSON

MARIAN NELSON portretas
paskolos! paskola! paskolos!Ar jūs ieškote geros reputacijos ir akredituotos privačios paskolos įmonė, kuri teikia paskolas gyvenimo galimybę.Mes siūlome visų rūšių paskolų labai greitai ir lengvai, asmeninės paskolos, automobilių paskolos, hipotekos paskolos, studentų paskolų, verslo paskolos, investicinės paskolos, skolos konsolidavimas ir daug daugiau.Jums buvo atmestas bankų ir kitų finansų įstaigų?Ar jums reikia konsolidavimo paskolą arba hipoteką? DAo, atrodo ne daugiau kaip mes esame čia, kad visas savo finansines problemas praeities dalykas.Mes skolina lėšas asmenims ir įmonėms, kurioms reikia finansinės pagalbos norma 2 %.Ne reikia socialinio draudimo numeris ir nėra kredito patikrinimą, reikalingą, 100 % garantuotas.Noriu naudoti šią laikmeną jums pranešti, kad mes teikiame patikimas ir remia pagalbos ir mes mielai jums pasiūlyti paskolą.Tada atsiųskite mums el. laišką adresu: (mariannelson2012@gmail.com) kreiptis dėl paskolos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių