Pasiruošimas šventėms įgyja pagreitį

Artimiausiomis dienomis paaiškės, kokia žaliaskarė papuoš Teatro aikštę šventiniu laikotarpiu. Bus renkamasi iš septynių pretendenčių.

Spręs, kuri gražiausia

Siūlyti egles, kurios galėtų tapti miesto švenčių simboliu, kviesti visi klaipėdiečiai.

Šiemet pasiūlymų sulaukta mažiau – septynių. Praėjusiais metais Teatro aikštę puošusi žaliaskarė turėjo 13 "konkurenčių".

Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė pasakojo, kad daugiausia pasiūlymų pateikė privatūs asmenys, o ne įstaigos.

"Jau apžiūrėjome visas pasiūlytas žaliaskares. Rinktis tikrai yra iš ko. Klaipėda be eglės neliks. Pirmadienį išrinksime", – žadėjo vadovė.

Paklausta, ar taikomi griežti reikalavimai Teatro aikštę papuošiančiai žaliaskarei, D.Grikšaitė atsakė: "Kriterijai šiuo atveju labai subjektyvūs. Komanda turės sutarti, kuri eglutė verčiausia stovėti Teatro aikštėje. Žinoma, norėtųsi, kad žaliaskarė būtų bent 8–9 metrų aukščio."

Puoš šviečiančios girliandos

Tačiau vadovė atkreipė dėmesį, kad nemažą reikšmę eglutės pasirinkimui turės ir techniniai dalykai – kiek sudėtinga eglutę nukirsti ir atvežti.

"Nuo to priklauso didelė dalis operacijos sėkmės. Gal trukdys laidai, negalės privažiuoti kranas. Pirmadienį vyksime vertinti eglučių su žmonėmis, išmanančiais tokius dalykus", – komentavo vadovė.

D.Grikšaitė pasakojo, kad apžiūros metu augančias gražias eglutes pamatė vieno namo, kuriame lankėsi, kaimynystėje.

"Apsilankiau ir pas šiuos žmones. Paklausiau, ar norėtų dovanoti miestui. Gal ne šiemet, gal kitąmet. Turime iš praėjusių metų likusią vieną eglutę, kuri užėmė antrą vietą. Jei nerasime tinkamesnės, galėsime ją rinktis", – sakė vadovė.

Kaip ir praėjusiais metais, Teatro aikštės eglutę puoš šviečiančios smulkios girliandos. Planuojama, kad didysis darbymetis šioje viešojoje erdvėje prasidės, likus savaitei iki eglutės įžiebimo šventės.

Miestas šventiškai nušvis gruodžio 3-iąją.

Kitą jau išrinko

Antrus metus eglutė puoš ir Atgimimo aikštę. Čia bus pastatytas dirbtinis medelis. Jį montuos ir puoš konkursą laimėjusi įmonė "Švenčių studija".

Uostamiesčio šventiniais akcentais ši bendrovė rūpinasi jau ne vienus metus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad konkurse gauti du pasiūlymai.

Vertinta buvo vadovaujantis ne mažiausios kainos, o ekonominio naudingumo principu.

Didžiausias dėmesys buvo skiriamas eglutės puošimo idėjai, sprendiniams.

Eglutės, kuri stovės Atgimimo aikštėje, bei jos papuošimų nuoma kainuos šiek tiek brangiau nei praėjusiais metais – apie 37,5 tūkst. eurų.

Mieste intensyviai vyksta ir gatvių puošimo darbai. Ant apšvietimo stulpų jau kabinamos šviečiančios dekoracijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nepergyvenkit, tuoj Briuselis pareikš kad negalim eglučių puošt nes tai gali 'atbėgėliams' nepatikt.

RK.

RK. portretas
Kur arborfilai? Neleiskite kirsti sveiko medžio, protestuokite, šaukite ir rėkite.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių