Pasienyje su Rusija tvyro nerimas

Nerimas dėl svetimos kariuomenės veiksmų Ukrainoje persimetė ir į Lietuvos pasienį su Rusija. Kitame Skirvytės upės krante, kuris jau yra Kaliningrado srities teritorijoje, staiga išdygo trys vagonėliai ant ratų. Tokį judėjimą užfiksavę Rusnės gyventojai sunerimo dėl judėjimo prie valstybės sienos.

Nerimas dėl svetimos kariuomenės veiksmų Ukrainoje persimetė ir į Lietuvos pasienį su Rusija. Kitame Skirvytės upės krante, kuris jau yra Kaliningrado srities teritorijoje, staiga išdygo trys vagonėliai ant ratų. Tokį judėjimą užfiksavę Rusnės gyventojai sunerimo dėl judėjimo prie valstybės sienos.

Žada žvejoti ir stebi lietuvius?

Aptriušę, kariškių įrangą primenantys vagonėliai prie sienos atitempti dar prieš pat paskelbiant Rusijos Baltijos laivyno pratybų pradžią.

Vietiniai Rusnės žvejai įtaria, kad šie objektai atsirado dėl artėjančio stintmečio, tačiau kol kas upėje pilna ledų, žvejai savo tinklų į vandenį nemerks gal dar porą savaičių.

Tik dėl tos priežasties lietuviai sunerimę seka judėjimą kitapus upės. Vietiniai jau pastebėjo, kad tris vagonėlius pasiliko saugoti vienas vyras. Vakarais nuobodžiaujantį vyriškį aplanko atvykėlis.

Tai, kad prie pat NATO sienos sėdi du rusai ir kelias dienas tik spokso į lietuviškąjį upės krantą, nenustebino Nemuno deltos regioninio parko ekologo Roberto Kubiliaus.

"Ten žmonės dirba kolūkio principu. Tai mes čia skaičiuojame laiką ir veltui jo neleidžiame. Matyt, yra laukiama stintų", – pastebėjo R.Kubilius.

Tačiau regioninio parko darbuotojus gąsdina kita aplinkybė – prasidėjus stintmečiui, į pasienį plūstelės daugybė lietuvių žvejų.

"Verslininkai žvejai daugybę metų čia gaudo žuvis tinklais, jie kitaip reaguoja į kaimynus. Neramu, kad kokie įkaušę žvejai mėgėjai nepultų demonstruoti plakatų rusams. Prasidėtų provokacijos, tikrai kas nors gautų pasieniečių kulką į kaktą", – nuogąstavo R.Kubilius.

Parko darbuotojas prognozavo, kad vos tik Nemune neliks ledo, į pakrantes sugužės tūkstančiai meškeriotojų.

"Bus petys prie peties. Vakarop dauguma jau būna išgėrę. O Rusijos pusėje žvejos tik verslininkų brigados, ten bet kas nosies nekiša. Jei ir bus su meškerėmis, tai veikiausiai karininkai arba turintieji specialius leidimus. Nėra ten taip paprasta", – aiškino R.Kubilius.

Sustiprino budrumą

Pagėgių rinktinės vadas Rimantas Timinskis, kuris yra paskirtas Valstybės sienos apsaugos tarnybos įgaliotiniu Lietuvos ir Rusijos valstybių sienai, tikino, kad pirmadienį jam teko telefonu bendrauti su Rusijos federalinės saugumo tarnybos Pasienio tarnybos įgaliotiniu Lietuvos ir Rusijos valstybių sienai Romanu Golubickiu.

"Aptarėme situaciją. Kol kas jokios grėsmės nėra. Dirbame įprastu režimu tiek jie, tiek mes. Kažko ypatingo – nelegalios migracijos ar kitų procesų nesame pastebėję. Nėra ir eilių pasienyje. Manyčiau, kol kas įtampos nėra", – patikino R.Timinskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
katastrofa kazkkia. Uzdaryti ta klaiprdos dienrasti reikia. Pletkas kazkokias ir pezalus raso.

Vietinis

Vietinis portretas
Tikrai kvailas straipsnis.. Kiekvienais metais jie cia atsiranda pavasari stintu zvejybai. Jus nepanikuokit niekas cia nekariaus o jai ir kariau per daugiausiai nejusit.. :D

olegas

olegas  portretas
kas per idijotas toki straipsni parase, kiekvienais metais rusai atsitempe vagonelius zvejybai, mulkis grynas kas sy straipsni parase
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių