Pasibaigus tyrimui – skundas

Gavus išvadas, jog Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) sulaukė skundo. Pasirodo, A.Velykienė nebuvo iki galo supažindinta su visa tyrimo medžiaga.

Dar pernai prabilta, kad, eidama valstybės tarnautojo pareigas ir tuo pačiu metu vystydama šeimos verslą, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus.

Istorija į viešumą iškilo pasirodžius anoniminiam pranešimui, jog valstybės tarnautojo statusą turinti A.Velykienė esą plėtojo šeimos verslą – uždarosios akcinės bendrovės "Sinergijos projektai" veiklą.

VTEK atlikusi tyrimą nustatė, jog A.Velykienė vis dėlto pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Priėmus nutarimą, gautas skundas, jog klausiamajai nebuvo užtikrintos sąlygos apginti savo pozicijos.

Pasirodo, komisijos posėdžio metu, kuriame dalyvavo ir pati administracijos direktoriaus pavaduotoja, buvo pateikti ne tik VTEK suformuoti bei miesto tarybos patvirtinti, bet ir papildomi klausimai.

Ketvirtadienį miesto rotušėje vyko parengiamasis laikinosios komisijos posėdis dėl A.Velykienės elgesio atitikties Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatoms ištirti.

VTEK kreipėsi į Klaipėdos miesto tarybą, merą su prašymu, kad būtų sudaryta dar viena komisija ir pateiktos išvados.

Komisija pritarė siūlymui nekvestionuoti ankstesniame komisijos posėdyje padarytų išvadų ir sudaryti sąlygas A.Velykienei pasiaiškinti raštu.

"Komisijos tikslas nėra atlikti naują tyrimą. Žodžiu pateiktus klausimus nusiųsime raštu ir lauksime atsakymo. Tuo mūsų funkcijos ir užsibaigs", – teigė komisijos narys Arvydas Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinu

Patikslinu portretas
Cesiulis tai jau pripažinta komisijos, kad pažeidė įstatymą, o dėl Velykienės dar nėra nustatyta - straipsnyje rašoma, kad vyksta tyrimas, nes prieš tai vykusio tyrimo išvadą VTEK atmetė. Gal nebus pažeidus.

manau abu liberalieji vienodi -

manau abu liberalieji  vienodi -  portretas
Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą ------ pažeidė ir A.Cesiulis . Koks skirtumas ? Vienas liko valdininku , kitas - taryboje . Mandatų nepadėjo .

Kliedesys

Kliedesys portretas
dirbant kartu su vagimis liberalais pricipingų nebūna, tvirtas būdas virsta buduliu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių