Pašalino pavojų kėlusią medžio viršūnę

Želdinių prižiūrėtojai vis dar jaučia prieš kelias savaites praūžusių audrų padarinius. Miestiečiai praneša apie vėjų sudarkytus medžius, pavojingai kabančias masyvias šakas ar net viršūnes.

Praėjusios savaitės pabaigoje želdinių prižiūrėtojai vyko į Parko gatvę. Ties ketvirtu šios gatvės namu, Poilsio parko pusėje, netoli pėsčiųjų tako, pavojingai kabėjo vėjo nulaužta medžio viršūnė.

Gyventojai baiminosi, kad ji gali bet kada nukristi ir sužaloti pėsčiuosius arba net pasiekti bei apgadinti ne taip toli stovinčius automobilius.

Želdinius prižiūrinčios įmonės "Klaipėdos želdiniai" darbuotojai operatyviai sureagavo į pranešimą ir pašalino pavojingai kybojusią medžio viršūnę.

"Po audrų visada stengiamės patys sužiūrėti, ar nėra pavojingai nulaužtų medžių, juos šaliname. Žinoma, ne visada viską pavyksta pamatyti, nors stengiamės. Labai gerai, kai apie tokius atvejus mums ar savivaldybei pranešama", – komentavo įmonės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas.

Pasak vadovo, paprastai ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtusius medžius tvarko ugniagesiai. Kitais atvejais dažniausiai darbuojasi įmonė "Klaipėdos želdiniai".

"Jei medis nulaužtas, gali bet kada nukristi, kelia pavojų, tad stengiamės pašalinti kuo operatyviau. Kitais atvejais reikia susiderinti su savivaldybe, gauti leidimus, kad galėtume atlikti darbus", – nurodė vadovas.

Po rugsėjo pradžioje praūžusios audros želdinių prižiūrėtojai visame mieste sutvarkė apie 50 vėjovartų. Daugiausia stipraus vėjo neatlaikė senos tuopos, gluosniai, liepos.

Pasitaikė ir medžių, kurie užvirto ant automobilių ir juos suniokojo, griūdami apgadino pastatus. G.Valašinas tvirtino, kad ant žemės nukritusių šakų šį kartą buvo mažai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina portretas
Gyvename Taikos pr.123 name. mūsų kieme yra nemažai medžių,kurie išaugę į aukštį ir pakilus vėjui tiesiog bijome,kad jie nelūžtų per pusę ,nes apačioje ir žmonės vaikšto takeliu ir pilna stovinčių mašinų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių