Parodos „Sveikata 2019“ startas – su muzika ir gera nuotaika

Uostamiestyje pavasariškai ir žaismingai pradėta sveikos gyvensenos, medicinos ir sveikatingumo paroda „Sveikata 2019“. Savaitgalį į „Švyturio“ areną atvykę lankytojai nemokamai sužinos, kaip pagerinti savijautą, mitybą, kūno tonusą ir vasarą pasitikti kupiniems energijos. Šiemet renginyje ypatingas dėmesys skiriamas onkologinėms ligoms.

Per 100 dalyvių

Sveikinimo kalbomis ir spalvotais mušekliais jau šeštą kartą atidaryta paroda „Sveikata 2019“.

Įmonės „Expo vakarai“ organizuojamas renginys uostamiestyje šurmuliuos net tris dienas ir duris užvers tik sekmadienio vakarą.

„Švyturio“ arenoje, kaip ir kiekvienais metais, po vienu stogu susirinko sveikos gyvensenos ir medicinos atstovai, pristatysiantys šios srities naujoves ir jau seniai patikrintas tiesas – išsamiai, įdomiai ir interaktyviai.

Kaip teigė bendrovės „Expo Vakarai“ direktorius Saulius Savickis, šįkart paroda subūrė per 100 dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Visi jie yra pasiruošę atsakyti į žmonėms rūpimus klausimus, pakonsultuoti.

Linkiu, kad atėjusieji į šį nuostabų renginį iš jo išeitų šiek tiek sveikesni. Bent jau požiūriu.

„Parodos metu vyks daug seminarų, mokymų ir konferencijų sveikatingumo temomis. Esame dėkingi visiems dalyviams, kurie atvyko ir atvežė įdomių naujienų, produktų, paslaugų, taip pat pagrindiniams partneriams ir informaciniams rėmėjams. Šis renginys – viena organizatorių misijų, kurią ir toliau tęsiame – skatinti visuomenę gyventi sveikai bei atsakingai“, – penktadienį atidarymo renginio metu sakė S. Savickis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad jau šešerius metu miestas turi galimybę ne tik prisiminti, pakalbėti, bet ir prasmingai priartėti prie to, kas yra susiję su sveikata.

„Lietuvoje yra dvi temos, apie kurias visi viską žino. Tai – krepšinis ir sveikata. Bet pradėjęs galvoti žmogus supranti, kad iš tiesų daugiau nežinai, nei žinai. Čia, manau, galima rasti atsakymus į visus, su sveikata susijusius klausimus. Linkiu, kad atėjusieji į šį nuostabų renginį iš jo išeitų šiek tiek sveikesni. Bent jau požiūriu“, – kalbėjo meras.

Bendrovės „Expo Vakarai“ valdybos narė Indrė Butvilė parodos dalyviams linkėjo užmegzti naudingų kontaktų ir išnaudoti visas šio renginio teikiamas galimybes.

Statistika šokiruoja

Piktybiniai navikai vis dar išlieka viena pagrindinių Lietuvos gyventojų mirtingumo priežasčių, todėl išskirtinis dėmesys šiemet teikiamas onkologinėms ligoms ir jų gydymo metodams.

Net dvi dienas uostamiesčio gyventojai ir svečiai atvykę į parodą turės išskirtinę galimybę dalyvauti asociacijos „Pagalba onkologiniams ligoniams“ organizuojamose konferencijose.

Anot šios asociacijos prezidento Šarūno Narbuto, lankytojai iš lektorių lūpų išgirs, kaip sveikai maitintis, kokie yra rizikos veiksniai ir, kaip elgtis jau susirgus onkologine liga, taip pat apie masažų ir fizinio aktyvumo svarbą.

Po pranešimų pusantros valandos pacientai galės užduoti klausimus.

Pasak Š. Narbuto, onkologinių ligonių statistika Lietuvoje optimizmo nekelia – kiekvieną mėnesį asociacija padeda daugiau nei 10 tūkst. žmonių, iš viso šalyje jų yra per 100 tūkst.

„Ši liga nėra kažkur toli. Statistika sako, kad vienas iš trijų vyrų ir kas antra moteris per gyvenimą su tuo susidurs. Tačiau yra labai daug galimybių apsisaugoti“, – tikino asociacijos prezidentas.

Savo patirtimi, kaip nenuleisti rankų sužinojus netikėtą diagnozę bei kovoti su liga, dalysis ir žinomas iliuzionistas Arvydas Stonys.

Įėjimas nieko nekainuoja

Renginio organizatoriai, siekdami kuo daugiau žmonių supažindinti su sveika gyvensena ir paskatinti rūpintis savo sveikata, jau antrus metus iš eilės atveria visiems lankytojams parodos duris – įėjimas į parodą nemokamas.

Tris renginio dienas bus galima įsigyti profesionalios burnos priežiūros priemonių, pasikonsultuoti su odontologais, išbandyti ir sužinoti natūralios kosmetikos ar eterinių aliejų naudą.

Parodoje dalyvauja ir ortopedijos, stuburo ištiesinimo, klausos sričių specialistai bei laboratorijų atstovai.

Čia naudingos informacijos ras ir sporto ar SPA ir pirčių mėgėjai. Tarp parodos dalyvių – ir biolauko terapijos ir net smegenų lavinimo treniruočių specialistai.

Kadangi sveikata neatsiejama ir nuo sveikos mitybos, parodoje dėmesys skiriamas natūraliems ir ekologiškiems maisto produktams. Vaistažolių alėjoje lankytojų laukia žolininkai, pasiruošę papasakoti apie natūralių žolelių naudą žmonių organizmui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
tai reklaminiai skelbimai mieste stovi apie sveikata 2019 bet kada kokiomis valandomis dirbs neaišku gal galėjo parašyti darbo valandas ir visada taip kai ko neparašo kad žmogui būtų aišku o gal aš visai nieko nesuprantu

valdžia tik kalboms sakyti?

valdžia tik kalboms sakyti? portretas
teko šiandien eiti H.Manto gatve.Pirmyn atgal važinėjosi psichopatai su mocais be duslintuvų. Garsas siaubingas, silpnesnės širdies žmogų tiesiu taikymu į kapus varantis. Kodėl miesto valdžia tai leidžia, o policija , kaip dažniausiai, bedantė? Nepadės jokios parodos, jokios gražbylio mero kalbos, jei kitam miesto gale sveikata bus ciniškai griaunama.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių