Parodoje pristatė vestuvinių žiedų tendencijas

Klaipėdos kultūros fabrike šeštadienį nuo ryto rinkosi poros, planuojančios artimiausiu metu prisiekti vienas kitam amžiną meilę. Vyko vestuvinių žiedų paroda, kurios metu buvo galima ne tik pasigrožėti juvelyrų dirbiniais, bet ir daugiau apie juos sužinoti.

Pristatė išskirtiniausius kūrinius

Vestuvinių žiedų dieną surengė Klaipėdos krašto auksakalių cechas.

Renginio metu buvo eksponuojami penkių juvelyrų ir papuošalų dizainerių dirbiniai. Parodai kiekvienas pristatė savo gražiausius, išskirtiniausius darbus. Juos smalsiai apžiūrinėjo vestuvėms besiruošiančios poros, savo išrinktosioms pirštis planuojantys vyrai.

Renginio metu buvo galima pabendrauti ir su pačiais Klaipėdos krašto auksakaliais.

Juvelyrai ir papuošalų dizaineriai pasakojo apie žiedų kokybę, apie gamybos terminus, mados tendencijas, kainas, pateikė kitus naudingus patarimus besidomintiems.

„Visi ne vienerius metus dirbame šioje srityje. Galime atsakyti į būsimų jaunavedžių klausimus, duoti patarimų apie vestuvinius žiedus“, – tvirtino Klaipėdos krašto auksakalių cecho pirmininkas, juvelyras-papuošalų dizaineris Viktoras Sitalo.

Renginio metu vyko ir loterija. Viena pora turėjo galimybę laimėti 100 eurų dovanų kuponą, kurį galės panaudoti, gaminant žiedus pas vieną iš savo darbus pristačiusių juvelyrų.

Vyrauja paprastumas

Vestuvinių žiedų diena sugrįžo po daugiau nei metų pertraukos. Renginio laikas pasirinktas neatsitiktinai.

V.Sitalo atkreipė dėmesį, kad būtent pavasarį daugiau porų pradeda ruoštis vestuvėms ir padidėja susidomėjimas žiedais. Tai tęsiasi iki pat vėlyvo rudens.

Auksakaliai pastebi, kad pastaruoju metu poros pageidauja paprastesnių vestuvių žiedų. Ypač tie, kurie tuokiasi pirmą kartą.

„Anksčiau pageidaudavo įmantresnių. Norėdavo daugiau brangakmenių, įmantresnio apdirbimo, dizaino. Sunku pasakyti, su kuo susiję šie pokyčiai. Matyt, paprasčiausiai pasikeitė mada“, – svarstė juvelyras-papuošalų dizaineris.

Prašo sukurti naujus žiedus

Anot V.Sitalo, pastaruoju metu dėl vestuvinių žiedų vis dažniau kreipiasi vyresnio amžiaus poros, kurios amžiną meilę prisiekė prieš maždaug 25–30 metų.

„Tais laikais nebuvo didelio vestuvinių žiedų pasirinkimo. Gal ir patys žmonės nelabai turėjo pinigų. Įsigydavo tuos siauručius, tarybinius žiedus ir tiek. Tokie buvo laikai. Dabar, minint kokią sukaktį, nori persidaryti. Renkasi įdomesnį dizainą, pašo sukurti prabangesnius žiedus“, – pasakojo juvelyras-papuošalų dizaineris.

Gaminant naujus žiedus, kai kurios poros prašo integruoti senuosius. Kiti pastariesiems neskiria didelės reikšmės – paprasčiausiai atiduoda sulydyti į bendrą masę, iš kurios bus gaminami naujieji meilės simboliai.

V.Sitalo pasakojo, kad vestuviniams žiedams poros skiria skirtingas sumas. Viskas priklauso nuo kiekvieno finansų.

„Jaunos poros renkasi paprastesnius, nes neleidžia jų galimybės, vyresni, turintys pagrindą po kojomis, išleidžia daugiau“, – teigė pirmininkas.

Vestuvinių žiedų paroda Klaipėdos kultūros fabrike šeštadienį vyks iki 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių