Parko konkursas vėl įstrigo

Uostamiesčio savivaldybei niekaip nepavyksta išrinkti rangovo, kuris atnaujins reprezentacinę Sąjūdžio parko dalį. Trečiąjį konkursą dėl gautos pretenzijos teko laikinai sustabdyti, tačiau jis jau atnaujintas.

Planuota, kad Sąjūdžio parko dalyje, kuri yra prie bažnyčios ir "Pajūrio" pagrindinės mokyklos stadiono, darbai prasidės dar vasaros viduryje, tačiau viešieji pirkimai užsitęsė.

Pirmas konkursas paskelbtas neįvykusiu, nes jame dalyvavo tik viena įmonė, o jos pasiūlyta darbų kaina savivaldybei buvo per didelė.

Antras konkursas nutrauktas, nes neva savivaldybė kėlė per didelius reikalavimus rangovui.

Iš tiesų norėta, jog darbus vykdytų kompetentinga įmonė, turinti patirties statant riedlentininkų, BMX dviratininkų parkus, o tai specifiniai objektai. Mat turi būti užtikrintas čia važinėsiančių jaunuolių saugumas.

Gavus pretenziją, savivaldybė kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ši paaiškintų, ką daryti toliau. Tarnyba įžvelgė, kad savivaldybė esą nepagrįstai užkėlė kartelę, ir konkursas buvo nutrauktas.

Sušvelninus reikalavimus, paskelbtas trečias konkursas rangovui, kuris atnaujintų Sąjūdžio parko reprezentacinę dalį, išrinkti. Vokus su pasiūlymais buvo numatyta atplėšti spalio 5-ąją, tačiau vėl sulaukta pretenzijos dėl per aukštų kvalifikacijos reikalavimų.

"Jei neatsakome į pretenziją tą pačią dieną, tai kitą dieną turime stabdyti pirkimą. Taip ir padarėme. Pakeitėme kvalifikacijos reikalavimą, atnaujinome konkursą ir pratęsėme pasiūlymų pateikimo laiką, kad teikėjai galėtų įvertinti pakeitimus", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Dabar vokus su pasiūlymais numatyta atplėšti spalio 19 d. Konkursu jau yra susidomėjusios 20 įmonių. Paprastai pasiūlymus bendrovės konkursuose teikia vokų atplėšimo išvakarėse ar likus valandai ar kelioms iki to.

Minėtą Sąjūdžio parko dalį planuojama atnaujinti per trejus metus nuo darbų pradžios. Šios teritorijos plotas – 2,8 ha. Numatyta išlyginti supiltą žemių kalną, įrengti pėsčiųjų ir dviratininkų takus, apšvietimą. Čia atsiras ir nedidelis amfiteatras.

Sąjūdžio parke numatyta įrengti vieną geriausių riedlentininkų, riedutininkų, BMX dviratininkų parkų Lietuvoje. Jo plotas turėtų siekti apie tūkstantį kvadratinių metrų.

Sutvarkyti bus ir želdiniai, suformuotas nedidelis tvenkinys. Per pastarąjį ketinama nutiesti tiltelį.

Sąjūdžio parke suplanuotos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos.


Šiame straipsnyje: Sąjūdžio parkasparkaskalnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiel galima laukti to parko ? Visi Klaipedeciai laukia to parko pora metu o jus nieko nesistengete... Jus rimtai ? Negalite skirti pinigu vienam dalykui ? Gi ne kekvienais metais prasom mes jusu to parko

Miestetis

Miestetis portretas
ko ilgiau jus cia durniu valiojat, to daugiau jie lauzo miesto paminklus, pvz., lietuvininku aikste.

paprasta

paprasta portretas
tegu sumažina reikalavius, bet įmonė prisiema visišką atsakomybę už kokybę ir broką. Atsakys savo turtu ir pagal įstatymus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių