Parketą iškeitė į riedlentę

Daugkartinis Lietuvos sportinių šokių čempionas Mamertas Ložys šiemet dar kartą pateisino geriausiojo vardą. Pasiekęs puikių rezultatų pasauliniame šokių čempionate jaunuolis vis dėlto išsižadėjo savo aistros. Dabar jis pasakoja turįs kitų hobių.

Daugkartinis Lietuvos sportinių šokių čempionas Mamertas Ložys šiemet dar kartą pateisino geriausiojo vardą. Pasiekęs puikių rezultatų pasauliniame šokių čempionate jaunuolis vis dėlto išsižadėjo savo aistros. Dabar jis pasakoja turįs kitų hobių.

Vietoj šlovės – laisvė

Kol Mamerto bendraamžiai lakstė po kiemą ar diskotekas, jis plušėdavo šokių salėje. Užimti savaitgaliai, laikas po pamokų, net atostogos. Sunkus darbas pasiteisino – jį pelnytai vadina savo amžiaus kategorijos Lietuvos šokių čempionu. "Bet dabar metas atsigriebti", – sako aukštyn mestelėdamas riedlentę profesionalus šokėjas.

Savo gabumais jaunuolis tautiečius stebina jau seniai. Prieš kelerius metus uostamiesčio klubo "Žuvėdra" šokėjas su savo pora Svajone Jazilionytė laimėjo Lietuvos talentų šou "2 minutės šlovės".

Pirmi savo šalyje ir septinti pasaulyje. Tokie keturiolikmečio pasiekimai – stulbinantys. Tačiau dešimt metų ant parketo praleidęs jaunuolis nusprendė iš naujo paieškoti savęs. Jis prisipažino pavargęs nuo juodo darbo.

"Norisi pailsėti nuo šokių ir griežtos rutinos. Treniruotis pradėjau penkerių ir taip kasdien kelis kartus per dieną, o savaitgaliais – kelionės į varžybas užsienyje. Išvažiuoji penktadienį ir grįžti tik pirmadienį. Dėl to kentėdavo ir mokslai. Konkursai vykdavo ir vasaromis, tad jokių atostogų", – prisiminė jis.

Mamertas neslėpė džiaugsmo, kad paskutiniuosius pusę metų jam nereikėjo niekur keliauti: "Šiemet užsienyje pabuvojo visi šeimos nariai, išskyrus mane. Tėvai lankėsi Italijoje, sesuo – Prancūzijoje, o aš, laimei, likau Klaipėdoje", – atsidūsta pašnekovas.

Kibs į mokslus

Tiesa, priimti tokį sprendimą nebuvo lengva. Net kelis metus Mamertas svarstė kartu su tėvais. "Drauge nutarėme, kad po pasaulio čempionato galėsiu atsipūsti nuo šokių. Dabar taip ir darau. Apie senąjį pomėgį primena tik pilni namai taurių ir medalių", – šypsosi jaunuolis.

Klaipėdos Vytauto didžiojo gimnaziją lankantis paauglys pasakojo dėl nesėkmių mokykloje anksčiau kaltindavęs šokius, todėl dabar pasiteisinimų nebus. Jis ryžtingai nusprendė – daugiau laiko skirs disciplinoms, kuriose mato reikalą pasitempti.

Jam gerai sekasi anglų kalba, mat išvykų į užsienį metu tekdavo bendrauti su konkurentais. Dar ir dabar su kai kuriais palaiko ryšius.

Nepaisant nuovargio, Mamerto akys išsiplečia pasakojant apie gerąją šokėjo karjeros patirtį. Jis spėjo apkeliauti praktiškai visas Europos šalis, o Ispanija jam paliko didžiausią įspūdį. Maždaug prieš metus klaipėdietis dalyvavo Madride vykusiame dešimties šokių pasaulio čempionate.

Domisi kikboksu

Minėtame konkurse Ispanijoje rungėsi 34 šalys. Nors lietuvių porai sekėsi puikiai, tačiau keturiolikmetis neslepia apmaudo. Tiek nedaug trūko, kad atsidurtų tarp geriausiųjų.

"Tik per plauką nepatekome į finalininkų šešetuką. Deja, likome septinti. Tačiau mums su Svajone tai – be galo didelis pasiekimas. Visuomet trokštu kuo aukštesnių rezultatų, Lietuvoje jau nebebuvo kur stiebtis, gal dėl to entuziazmas priblėso. Laimėdavome beveik visas varžybas, reitinguose buvome pirmi, penkis ar šešis kartus tapome Lietuvos čempionais. Nors, žinoma, turėjome stiprių konkurentų", – svarstė jaunuolis.

Kelias partneres savo karjeroje pakeitęs šokėjas sakė geriausių rezultatų pasiekęs su S.Jazilionyte. Su pastarąja treniravosi paskutinius penkerius metus.

Šiuo metu jis ilsisi lankydamas kikbokso treniruotes, važinėja riedlente, pradėjo piešti. Kaip pats apibūdino, aktyviai mėgaujasi paauglyste: "Mano amžiuje baigti karjerą anksti, tačiau aš pats taip pasirinkau. Tėvai irgi su tuo susitaikė. Anksčiau norėdavosi tiek daug, bet varžė laikas. O dabar galiu viską".

Kikboksą, jaunuolio žodžiais, jis lanko su savo geriausiu draugu savigynos tikslais, lavina ištvermę. Taip pat rašo repo dainas, spėjo nusifilmuoti reklamoje, trumpai tariant, vis ieško savęs.

Įtraukė riedlentės

Nuobodžiauti Mamertui nebus kada. Kitąmet jo laukia dešimtos klasės egzaminai.

Taip pat jaunuolis pasakojo apie naują ir šiuo metu daugiausia laiko užimantį pomėgį – "skeitinimą".

"Riedlenčių sportas pasaulyje yra itin populiarus. Gal tik Lietuvoje tai laikoma vaikų užsiėmimu, tačiau užsienyje egzistuoja net profesionalų sukurta riedlentininkų federacija, vyksta čempionatai, kurių dalyviai – suaugę žmonės. Pats važinėju trejus metus ir dalyvauju varžybose", – aiškino pašnekovas.

Tiesa, jis neatmeta galimybės vėl grįžti prie savo aistros, šokių: "Visko gali būti, dauguma sako, kad šiuo metu išgyvenu paauglystės etapą, norisi maištauti. Bet tai parodys laikas. Partnerį šokiams kur kas sunkiau rasti nei merginą".

Charizmatiškas paauglys – itin imlus naujovėms. Būti dėmesio centre, pozuoti jam lygiai taip pat lengva kaip ir šokti. "Et, kol kas dėmesio man pakanka", – tarsteli riedlenčių parke sveikindamasis su savo bendraamžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių