Paplūdimių prieigose ruošiasi rinkti rinkliavą

Uostamiestyje už automobilių stovėjimą paplūdimių prieigose rengiamasi pradėti rinkti rinkliavą. Aikštelės ir gatvės bus apmokestintos nuo gegužės 1 d.


 

Uostamiestyje už automobilių stovėjimą paplūdimių prieigose rengiamasi pradėti rinkti rinkliavą. Aikštelės ir gatvės bus apmokestintos nuo gegužės 1 d.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad šiuo metu ruošiami parkomatai, atnaujinamos jų apsaugos.

Pastarosios sergsti įrenginius nuo vandalų. Pasak G.Neniškio, vasarą stovos skaitikliai dažnai niokojami. Ypač aikštelėse, esančiose miškuose. Buvo atvejų, kai parkomatą bandyta nutempti automobiliu.

G.Neniškis tvirtino, kad šį sezoną automobilių statymo paplūdimių prieigose pokyčių nebus.

Aikštelių skaičius išliko toks pat. Pinigai bus renkami ir Melnragės, Girulių gatvėse. Žaliojoje zonoje yra 1 170 automobilių stovėjimo vietų. Rinkliava tradiciškai bus renkama kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val. Sumokėjus litą senąja valiuta, automobilį bus galima palikti valandą.

Pirmiausia žaliojoje zonoje bus pastatyti septyni parkomatai. Manoma, kad tiek stovos skaitiklių  užteks iki birželio vidurio.

Vėliau kai kuriose aikštelėse bus pastatyta dar po vieną parkomatą. Laukiama, kol bus gauti nauji įrenginiai. Praėjusiais metais paplūdimių prieigose buvo pastatyta parkomatų ir iš miesto.

"Įrenginiai buvo paimti iš tų vietų, kur paprastai pastatoma nedaug automobilių. Nusiskundimų nesulaukėme. Tačiau vairuotojams reikėdavo pasivaikščioti puskilometrį iki artimiausio parkomato. Nors per dieną tokiose vietose stovi 2–3 automobiliai, bet ir vienas žmogus gali sukelti daug triukšmo. Norime to išvengti, siekiame, kad žmonėms būtų patogu", – pabrėžė direktorius.

Karščiausiomis vasaros dienomis, kai fiksuojami didžiausi automobilių srautai, tvarką aikštelėse užtikrins darbuotojai.

Vairuotojai turi galimybę įsigyti mašinų statymo abonentus žaliojoje zonoje. Mėnesiui jis kainuoja 50 litų.

Rinkliava už automobilių stovėjimą pajūrio zonoje renkama iki rugsėjo 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi, ...

Taigi, ... portretas
mokame ir uz gera ora, ir uz musu mylima jura...

kodėl

kodėl portretas
visi tik ima mokestį?Už nieką.Net piršto nepajudino kad kažka įrengti, pagerinti ar pastatyti.Kaip buvo nuo senų laikų - tep tebėra.Tik mokestis atsirado.Negarbinga ir neteisinga.Primena banditus..

Kodel...

Kodel... portretas
..nera galimibes moketi naudojant mobilu telefona?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių