Iš paplūdimio – į transporto spūstį

Karštą antradienio vakarą šiaurinę miesto dalį paralyžiavo transporto priemonių spūstys. Jose įstrigo iš paplūdimių grįžtantys klaipėdiečiai ir poilsiautojai. Spūstis ties posūkiu į P.Lideikio gatvę susidarė ir važiuojant nuo miesto centro pusės.

Apie 19 val., matyt, dauguma poilsiautojų, pasilepinę saulės voniomis, išskubėjo namo. P.Lideikio gatvėje susidarė didžiausia mašinų eilė.

Pastaroji driekėsi nuo Pirmosios Melnragės iki P.Lideikio sankryžos su Manto, Liepojos gatvėmis ir Šiaurės prospektu.

Gelbėtojai informavo pliaže dar likusius žmones apie susidariusią situaciją. Jiems buvo siūloma rinktis kitą kelią – per Kalotę.

Spūstyje stovėję vairuotojai keikė ir remontuojamą Šiaurės prospektą. Judėdami nuo Pirmosios Melnragės jie negalėjo važiuoti tiesiai.

Šioje arterijoje buvo apribotas eismas – jis vyko tik viena važiuojamosios dalies puse. Kita buvo uždaryta. Pastaroji Šiaurės prospekto dalis buvo išasfaltuota.

„Keista, kad būtent vieną karščiausių vasaros dienų, kai žmonės visi važiuoja į pliažą buvo uždaryta Šiaurės prospekto dalis. Tai tikrai apsunkino eismą. Negi niekas nepagalvojo, kad tai sukels problemų ir susidarys spūstys. Juk buvo galima atidėti šiuos darbus. Be to, niekur ir nebuvo skelbta, kad bus bus uždaryta Šiaurės prospekto dalis. Iš kur žmonės turi žinoti, – piktinosi vienas vairuotojas.

Viena moteris pasakojo, kad lankėsi Pirmosios Melnragės paplūdimyje.

„Nežinau, kas darėsi važiuojant Girulių link, bet P.Lideikio gatvė buvo „užkišta“. Jau seniai bestovėjau tokioje eilėje. Man belaukiant eismo reguliuoti atvažiavo pareigūnai“, – pasakojo moteris.

Sudėtingiau iš miesto centro į namus buvo grįžti šiaurinės miesto dalies gyventojams. Ties P.Lideikio, Manto, Liepojos gatvių ir Šiaurės prospekto sankryža taip pat driekėsi mašinų eilė.

„Matyt, vieni po darbų skubėjo pabūti prie jūros, kiti – namo. Eismas tikrai buvo sudėtingesnis nei įprastai. Teko ilgokai stovėti eilėje prie šviesoforo. Įprastai čia tokių problemų nekyla“, – tvirtino viena Kretingos gatvės gyventoja.

Paplūdimyje vieną karščiausių vasaros dienų didelių nelaimių pavyko išvengti. Tačiau vienam vyrui prireikė medikų pagalbos. Jis išsinarino koją. Vyras išvežtas į ligoninę.

Kreiptasi ir dėl vapsvų sugeltų vaikų. Gelbėtojai Pirmosios Melnragės, Smiltynės, Girulių paplūdimiuose teko ieškoti ir pasiklydusių mažųjų. Tokių buvo penki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Felix

Felix portretas
2 menesius nebovo karscio ir negalejo sutvarkyti kelius i papludyma.dabar kai visi vaziuoja prie juros pradejo kelius remontuoti

as

as portretas
ryt bus asfaltuojama ta gatve,tad gausit pakentet dar.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių