Papiktino policininkų pasala po viaduku

Savaitgalį vykęs policijos reidas uostamiestyje sukėlė gausybę vairuotojų apkalbų. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Herkaus Manto gatvėje pasalą pažeidėjams po geležinkelio viaduku surengę pareigūnai sulaukė priekaištų dėl neleistinoje vietoje vykdytos patikros.

Kadangi naktį lijo lietus, vairuotojai juokavo, kad pareigūnai nenorėjo sušlapti, todėl ir surengė patikrinimą patiltėje.

Kiti gi atvirai piktinosi, jog pareigūnai reikalauja absoliutaus Kelių eismo taisyklių laikymosi, kai patys esą to nepaiso, nes KET pažymi, kad sustoti ir stovėti draudžiama ant tiltų, viadukų, estakadų ir po jais.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Mindaugas Džermeika aiškino, kad Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme išaiškinta, kokių tarnybų autotransportas yra priskiriamas dirbančių kelyje tarnybų kategorijai.

"Policija į šią kategoriją patenka. Jei tarnyba yra pasitvirtinusi prevencinių priemonių planą, ji ir laikosi jo. Kelininkai taip pat dirba po viadukais. Pareigūnai pasirenka tas vietas, kur jie mato svarbą. Jei ekipažas stovės penkis metrus už viaduko, visi vairuotojai ramiai nusuks ir išvengs patikrinimo", – aiškino M.Džermeika.

Iš viso per reidą buvo patikrinta apie 300 automobilių. Reido metu nustatyta trylika pažeidimų.

Net aštuoni vairuotojai buvo išgėrę, tačiau neviršijo leistinos normos.

O štai vieno BMW vairuotojas pamėgino nestodamas pranerti pro reido vietą, Tačiau bėglį jau prie prekybos centro "Studlendas" pasivijo policijos ekipažas. Paaiškėjo, kodėl vaikinas mėgino sprukti. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Kitas BMW 525 vairuotojas, nors ir buvo sustabdytas patikrinimui Taikos prospekte, tačiau taip pat pamėgino išvengti atsakomybės.

Vairuotojas pareigūnui pasiūlė 400 eurų kyšį. 40-mečiui buvo nustatyta 1,14 promilės girtumas.

Tą pačią naktį, apie 2 val. 40 min., Herkaus Manto gatvėje buvo sustabdytas neblaivus, tačiau uniformuotas Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono vairuotojas L.S.

23 metų vaikinas vairavo savo asmeninį automobilį "Jaguar X-Type". Vaikinui nustatytas 2,21 prom. girtumas.

Karys batalione tarnauja vairuotoju. Bataliono vadovybė tikino, kad sulauks oficialaus policijos tyrimo pabaigos ir, tikėtina, neblaivaus kario karjera gali būti baigta.

Dar penktadienį Dirvupių kaime, Vilniaus plente, buvo sustabdytas vairuotojas, kuriam atimta teisė vairuoti. Vaikinas pateikė suklastotą pažymėjimą.

Pradėtas tyrimas dėl disponavimo suklastotu dokumentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Martynas

Martynas portretas
Tegul jie ten stovi,bet mums vairuotojams sustoti galima tik pravazevus is po viaduko,tai tegul pasivaiksto pareigunai.

Juozas

Juozas portretas
Nusikalbejo.Kokia svarbą stovėti po viaduku.?

kaunietis

kaunietis portretas
Taigi taisykles aiskiai sako po tiltais ir viadukais stoveti draudziama. Reikia israsyti mentams baudas kurie patys pazeide taisykles ir priverte kitus vairuotojus tai daryti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių