Paminėta hitlerinės Vokietijos kapituliacijos diena

Klaipėdoje sovietinių karių memoriale, Skulptūrų parke, keli šimtai žmonių paminėjo 73-ąsias karo baigties prieš nacistinę Vokietiją metines. Renginyje dalyvavo tik keturi šių kovų veteranai.

Keli šimtai rusakalbių klaipėdiečių, kaip ir kasmet gegužės 9-ąją, su gėlėmis susirinko prie tarybinių karių memorialo pagerbti žuvusiųjų Antrajame pasauliniame kare. Šio karo baigties datą visa Europa paminėjo antradienį, gegužės 8-ąją.

Ceremonija prasidėjo eitynėmis nuo stačiatikių cerkvės Liepų gatvėje iki tarybinių karių memorialo Skulptūrų parke. Šiemet renginyje dalyvavo tik keturi Antrojo pasaulinio karo veteranai, kiti negalėjo ateiti dėl sveikatos būklės.

Karo veteranų, kovų dalyvių Klaipėdoje kasmet vis mažėja, garbaus amžiaus karių uostamiestyje beliko vos keli šimtai.

Į renginį susirinko jų giminaičiai, artimieji ir šiaip prijaučiantys asmenys. Kai kurie jų atsinešė kare žuvusių savo artimųjų nuotraukas, panaši tradicija jau kelerius metus gyvuoja Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Lyg ir krikščioniška tauta, o Vėlinių ką, neturi? Jei rūpėtų pagerbti žuvusiuosius, ateitų per Vėlines žvakelę uždegti. Bet ne... matyt, kito tikslo siekia.

rima

rima portretas
Petrai mano tevai nesaude zydus o isgelbejo 2 zydaites ,o uz tai visa seima buvo isvesta tevai mire sibire ,,,ir tu dristi rasyti kad vezami buvo zydsaiciai as noreciau kad tu pajustum savo kailiu ka iskentejo nekalti zmones

Smėliio dėžė

Smėliio dėžė portretas
Karą laimėjo vaikai nuo 10 iki 16 metų. Visada galvodavau kodėl tarybinė armija daugiau nei mėnesį gulėjo apkasuose ir nepuolė vokiečių armijos? Dėl paprastos priežasties, sunku buvo duoti komandą "Ugnis'" kad vaikai šaudytų į vaikus. 2018-1945+18. Išeina 91 metai. Tai tiek minimum turėtų būti veteranams. Ar jiems tiek YRA?
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių