Palikto automobilio savininkas dar neatsirado

Daugiau nei mėnesį Antrosios Melnragės aikštelėje stovintis automobilis kol kas nėra patrauktas. Savininkui išrašomi vis nauji pranešimai apie nesumokėtą rinkliavą, o bauda toliau didėja.

Lapelių vis daugėja

Dienraštis „Klaipėda“ apie Antrosios Melnragės paplūdimio prieigose esančioje aikštelėje paliktą automobilį „Nissan Almera“ rašė praėjusią savaitę.

Pagal atspausdintą parkomato kvitą, nurodantį, kada sumokėta rinkliava už stovėjimą, galima spėti, jog mašina minėtoje vietoje palikta liepos 23 d.

Nors kvitas išblukintas saulės, matosi ne tik atspausdinimo data, bet ir laikas – 10.17 val.

Rinkliava buvo sumokėta ne tik už visą dieną, bet ir dalį kitos. Legaliai laikyti automobilį aikštelėje buvo galima iki liepos 24 d. 10.47 val. Būtent šią dieną už automobilio valytuvo ir buvo užkištas pirmasis pranešimas apie nesumokėtą rinkliavą. Dabar tokių – visa šūsnis, kuri vis didėja.

Keista tai, kad tarnybų atstovams nekilo klausimų, kodėl transporto priemonė aikštelėje palikta taip ilgai, kur dingo jos savininkas.

Mašinos šeimininkai pasikeitė

Dienraščiui „Klaipėda“ pradėjus domėtis ilgą laiką paliktu automobiliu, situacija parūpo ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Paaiškėjo, kad mašina registruota 62 metų vilniečio vardu. Būtent jam ir buvo išsiųsti jau surašyti protokolai. Tačiau šis nurodė, kad automobilį pardavė dar birželį.

Pardavimo sutartis pasirašyta nurodyto mėnesio 20 d., bet mašina nebuvo perregistruota naujojo savininko vardu. Dienraščiui pradėjus domėtis mašina, sukruto ir pats vilnietis.

Automobilis perregistruotas naujojo savininko, kuris taip pat iš sostinės, vardu. Tačiau ir pastarasis tikino, kad mašiną pardavė. Teigė, kad tai padarė praėjus vos penkioms dienoms po įsigijimo.

Vilnietis kontrolieriams pirmadienį taip pat atsiuntė transporto priemonės pardavimo sutartį. Vyras tvirtino, kad mašiną įsigijo tamsiaodis, nurodė vardą ir pavardę.

Naujojo savininko kontaktų jis neturėjo. Vilnietis negalėjo pasakyti ir kokios tautybės buvo pirkėjas. Prasitarė tik tiek, kad neįsidėmėjo, o sandėris vyko anglų kalba.

Susirūpinusieji paliko raštelį

Šis automobilio pardavimas taip pat nebuvo sutvarkytas iki galo – transporto priemonė nebuvo perregistruota naujojo savininko vardu. Vilnietis žadėjo išregistruoti mašiną, tačiau iki pirmadienio pietų jam to padaryti nepavyko.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys informavo, kad toliau vyksta tyrimas. Vėl bus bandoma susisiekti su „Regitros“ duomenų bazėje nurodytu automobilio savininku. Dabar jam gresia visa atsakomybė už paliktą mašiną.

„Dabartiniais duomenimis, antrajam savininkui nepavyko išregistruoti mašinos. Matyt, tam nebuvo teisinio pagrindo. Bandysime dar kartą susisiekti. Jo pareikalauta pasirūpinti automobiliu, patraukti. Kuo ilgiau stovės, tuo didesnė baudų suma susikaups“, – teigė vedėjas.

Anot V.Valio, dėl antrojo mašinos savininko nurodyto asmens, kuriam pardavė automobilį, į policiją nesikreipta. Vedėjas patikino, kad tam nėra teisinio pagrindo.

Atsakyti už pažeidimą kažkas vis tiek turės.

„Jei bus pakeistas mašinos savininkas, tada kreipsimės. Viską išsiaiškinsime iki spalio 25 d., kada numatytas bylos svarstymas. Tada bus priimtas sprendimas. Atsakyti už pažeidimą kažkas vis tiek turės“, – pabrėžė vedėjas.

Paskutinis pranešimas apie nesumokėtą rinkliavą už automobilio valytuvo užkištas sekmadienį.

Pirmadienį už jo atsirado ir raštelis, raginantis pasidomėti, ar žmogus nenuskendo. Matyt, jį paliko susirūpinę praeiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gggg

gggg portretas
bet tai geras pardavejas... parduoda kazkokiam neaiskiam pirkejui ir net nesiteikia i regitra nueiti.

mika

mika portretas
Nenusibodo dar apie ta automobili rasyti? Total kosmar...

Pizd*c

Pizd*c portretas
Dingo zmogus,nelaime turbut,o jie bl*t toliau baudos rasineja,avinu salys
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių