Palikta mašina sukėlė abejonių

Pakelėje, kur nėra gyvenviečių ar įmonių, dvi savaites stovintis automobilis verčia stebėtis pravažiuojančius vairuotojus. Pareigūnai tikina, kad tokiais atvejais būtina paskambinti į policiją.

Pakelėje, kur nėra gyvenviečių ar įmonių, dvi savaites stovintis automobilis verčia stebėtis pravažiuojančius vairuotojus. Pareigūnai tikina, kad tokiais atvejais būtina paskambinti į policiją.

Stovi šalikelėje

Palangos plento šalikelėje už kelių šimtų metrų nuo išvažos iš Liepų gatvės jau porą savaičių stovi tamsiai mėlynas BMW.

Automobilis išoriškai atrodo sveikas. Salonas – odinis, viduje matyti nesugadinta automobilio navigacijos sistema. Vienintelis dalykas, ko mašinai trūksta, – galinio bamperio.

Pravažiuojantys pro šalį žmonės stebisi, kodėl automobilis paliktas be priežiūros, o vagys jo dar neaptiko ir neišardė. Paprastai ilgiau net viešame kelyje paliktos mašinos po kurio laiko tampa tiesiog automobilio griaučiais.

Šiuo BMW pasidomėjus dienraščio žurnalistams, paaiškėjo, kad jo šeimininkas – jaunas vaikinas, o pats automobilis nebuvo užregistruotas kaip pavogtas.
Todėl galima spėti, kad vieną dieną šeimininkas pasirūpins mašina pats.

Neturėjo pinigų vilkikui

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Virginijus Zubauskas tikino, kad pareigūnams apie panašius atvejus kartkartėmis išties pranešama.

„Jeigu automobilis nėra ieškomas kaip pavogtas, pareigūnai bando susisiekti su savininku ir aiškinasi, kas atsitiko. Visai neseniai netoli nuo Klaipėdos autostrados kelkraštyje ties logistikos įmone ilgiau nei savaitę stovėjo „Volkswagen Passat“. Kai galiausiai pareigūnai susisiekė su šios mašinos savininku, paaiškėjo, kad ji bevažiuojant sugedo, o savininkas neturėjo pinigų vilkikui, kad ją nuvežtų. Galiausiai to automobilio ten nebeliko“, – pasakojo pareigūnas.

Kiek anksčiau būta atvejo, kai apie ilgą laiką stovintį automobilį pranešę žmonės padėjo jo ieškojusiam savininkui, mat mašina iš tiesų buvo pavogta ir vagių paslėpta svetimame kieme.

Panašiai atsitiko Plungėje, kai prie keturių butų namo žmonės pastebėjo dvi iki tol nematytas mašinas. Tik dėl jų budrumo pareigūnai išsiaiškino, kad čia grobį slėpė Palangoje gyvenantis mašinų vagis.

Ragino būti budriems

Policijos budėtojai pataria prieš skambinant į policiją visada vadovautis sveiku protu.

Neseniai skambinęs piktas klaipėdietis bandė paskųsti lengvosios mašinos šeimininką, palikusį automobilį Šilutės plento pakraštyje. Vyras pyko, kad mašina blogai matoma, todėl į ją gali įsirėžti kitos transporto priemonės.

Pareigūnas paaiškino, kad miesto gatvėse, kurios yra apšviestos žibintais, apie tai netenka kalbėti. Jei kas nors atsitrenktų į stovinčią transporto priemonę, būtų pats kaltas.

Gatvėse palikti automobiliai neturėtų piktinti praeivių, jeigu jie pastatyti nepažeidžiant eismo taisyklių.

„Žmonių budrumas yra sveikintinas dalykas. Nuo to tik saugiau gyventi. Todėl patarčiau nenutylėti, ypač jei kyla natūrali abejonė dėl be priežiūros ilgą laiką paliktos mašinos. Juk gali būti, kad ji buvo numesta nusikaltimą įvykdžiusių asmenų arba ją paliko eismo įvykio kaltininkas. Situacijų gali būti pačių įvairiausių. Kiekvieną jų reikėtų patikrinti“, – patikino V.Zubauskas.

Visiškai kitas reikalas, jeigu savininkas kieme ar gatvėje laiko nevažiuojantį automobilį ir jis tampa kliūtimi kitiems vairuotojams arba užima vietą ankštame kieme.

Tokiais šiukšlėmis virtusiais griozdais pasirūpina savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Jie pradžioje įspėja savininką, o vėliau baudžia.

Išaiškinta neeksploatuojamų automobilių, laikomų bendro naudojimo vietose

2012 metais – 16.

2013 metais – 24.

2014 metais – 173.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių