Palangos gatves užtvindys amerikietiški automobiliai

  • Teksto dydis:

Penktadienį Palangą sudrebins amerikietiškos technikos variklių gausmas – kurorte prasidės dvi dienas truksiantis tarptautinis amerikietiškų automobilių ir motociklų mėgėjų sąskrydis „American Spirit 2016“.

Renginiai – nemokami

Vienas iš pagrindinių sąskrydžio organizatorių Aleksandras Palivonas neabejoja – nemokami renginiai tikrai sudomins palangiškius bei kurorto svečius ir bus patrauklūs tiek vyresniems žiūrovams, tiek ir mažiesiems.

Pirmieji devintus metus kurorte organizuojamo sąskrydžio renginiai prasidės jau penktadienį, o visu gražumu šio renginio dalyviai palangiškiams ir svečiams pasirodys šeštadienį – tądien Palangoje tikimasi sulaukti apie pusantro šimto amerikietiškų automobilių bei antra tiek amerikietiškų motociklų. „Suvažiuos tokia technika, kokios kasdien miesto gatvėse nepamatysi. Be to, sąskrydyje šiemet sulauksime ir tokios technikos, kuri anksčiau Palangoje nebuvo demonstruota, tad akis paganyti tikrai bus kur“, – kalbėjo A. Palivonas.

Išskirtinė technika

Paprašytas įvardinti išskirtinius, sąskrydžio pasididžiavimu pretenduojančius tapti automobilius ar motociklus, renginio organizatorius pirmiausia nurodė Vokietijos piliečio Alexanderio Kristeno atvežamus legendinius „Ford Cobra“ (1965 m.gamybos) bei „Chevrolet El Camino“ (1981 m. gamybos).

Tačiau tai – tikrai ne vieninteliai išskirtinio dėmesio verti sąskrydžio „dalyviai“. „Renginyje dalyvaus kultiniu Rygoje (Latvija) tapusio rokenrolo restorano „MOONShine“ savininkas su savo „Hot Rod Ford Coupe Roadster“, „Harley Davidson“ savininkų klubas H.O.G pristatys apie 150 „Harley Davidson“ motociklų, pirmą kartą sąskrydyje bus pristatomi ir itin reti Lietuvoje keturi „Victory“ amerikietiški motociklai, kokių mūsų gatvėse pamatyti praktiškai neįmanoma“, – vardijo A. Palivonas.

Įspūdingas paradas

Daugelį iš paminėtų automobilių bei motociklų, o taip pat – nemažą dalį kitų sąskrydžio dalyvių palangiškiai ir kurorto svečiai pamatys jau rytoj, penktadienį, vyksiančio Mažojo parado metu. Vakare, 20 val., visi jau suvažiavusieji į Palangą savo techniką smalsuoliams demonstruos Vytauto gatvėje.

Beje, prieš šį paradą, nuo 15 val. iki 19 val., sąskrydžio dalyviai dalyvaus orientacinėse varžybose, startuosiančiose Palangoje, o finišuosiančiose Klaipėdoje, ties „Akropoliu“, tad įspūdinga amerikietiška technika nuo 17 val. iki 19 val. prie centrinio įėjimo į minėtą prekybos centrą galės pasigrožėti ir uostamiesčio gyventojai bei svečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių