Stalo šventėje Palangoje – rekordai

Šeštadienį, atsisveikindami su vasaros sezonu, į tradicinę stalo šventę svečius pakvietė palangiškiai. J. Basanavičiaus gatvėje – gausu ne tik originalių, svetingų bei vaišingų stalų, bet ir Lietuvos bei netgi pasaulio rekordų.

Jau tapusi tradicinė, kasmet nemažą būrį svečių į Palangą sukviečianti šventė „Palangos stalas“, daugelio vadinama tiesiog Stalo švente, šiais metais – itin smagi, net oras tarsi tam buvo specialiai užsakytas.

Vienas iš šiemetinės Stalo šventės naujovių – įspūdinga rekordų alėja, įrengta J. Basanavičiaus gatvės pradžioje. Pasak Nerijaus Stasiulio, Palangos kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininko, Palangoje pasiekti šalies ir netgi pasaulio rekordai yra ne tik atrakcija, bet kartu atspindi vieną ar kitą Palangos įvykį, taip pat – kūrybingus ir originalių idėjų turtingus kurorto gyventojus.

Apsilankę Rekordų alėjoje, šventės svečiai išvydo didžiausią šalyje stalą, kurio aukštis siekia 3,68 metro, tautodailininko Alberto Bukausko sukurtą didžiausią šalyje, dviejų metrų aukščio gintarinį margutį bei to paties autoriaus sukurtą dvejų metrų ilgio gintarinę stintą, ilgiausius gintarinius karolius (ilgiausi šalyje gintariniai karoliai (jų ilgis siekia 282 metrus), tautodailininkės Jolantos Liutikienės vadovaujamų mažųjų palangiškių ir šventojiškių suvertą ilgiausią Kalėdų eglutės gintarinę girliandą (20,5 metro).

Taip pat buvo galima pasigrožėti tautodailininko Lino Žulkaus sukurtu mažiausiu šalyje, 10 milimetrų aukščio gintariniu staliuku, menininko Vytauto Kuso sukurta mažiausia Lietuvoje poezijos knyga (8 x 9 milimetrų), vos prieš dvi savaites užregistruotu nauju šalies rekordu – mažiausiu baldų komplektu (staliuko aukštis siekia 9 milimetrus, kėdės – 7 milimetrus), ilgiausia Lietuvoje miniatiūra, kurios ilgis siekia 10 metrų.

Stalo šventė – ne tik linksma atrakcija, skelbianti apie Palangos rudens renginių pradžią, bet ir puiki proga vietos gyventojams pailsėti po įtempto vasaros darbymečio, pasidžiaugi savo bei kaimynų pasiekimais, pasidalinti vasaros įspūdžiais, o kartu ir padėkoti visiems svečiams, kurie myli Palangą ir kasmet savo poilsiui pasirenka būtent šį Lietuvos kurortą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tustybes muge

tustybes muge portretas
Tustybes muge, o ne svente. Blynai ir kopustai su 3 cm ilgio desrelemis. Ir labai nemandagus seimininkai, kurie vare prie (matomai ne ju) stalo prisedusius zmones pavalgyti. BAISI GEDA. Ne kviete uzsukti bet koliojo kad turi indus nurinkineti. Bet ju pareiga nuvalyti stalus. Negi mes mokedami klaikius pinigus turime dar ir stala nuvalyti ir indus sutvarkyti? SIAUBAS. Kojos nekelsiu daugiau i tokia svente. O ir pavadinimas nei sioks nei toks. Kur tie stalai??? Tik partijos dalyviai kai kurie pasipute prazygiavo... cha cha cha. Vienas grazus dalykas tai aitvarai, daugiau nieko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių