Palangoje pradėta montuoti išskirtinė Kalėdų eglė

  • Teksto dydis:

Palangos centrinėje aikštėje antradienį pradėta montuoti Kalėdų eglė, savo neįprastumu nustebinsianti ne tik palangiškius, bet ir kurorto svečius. Šis darbas užtruks tris dienas, o visu grožiu žaliaskarė nušvis šeštadienį, lapkričio 29 d., 17 val.

„Apie tai, kuo ir kaip per Kalėdas nustebinti Palangos gyventojus ir svečius, galvoti pradedame likus kone pusmečiui iki Kalėdų – su specialistais tariamės, diskutuojame, ieškome naujovių. Siekiame, kad Palanga, kuri žiemos švenčių laikotarpiu tampa Kalėdų šviesos miestu, kasmet pasiūlytų naujovių – tai, ko mūsų šalyje dar nėra buvę“, – sakė Palangos kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys.

Šiemetinę dvylikos metrų aukščio Palangos eglę sudarys dirbtinėmis žaliomis eglišakėmis dengtas karkasas, spindintis žalios ir šaltai baltos spalvos lemputėmis. Išskirtiniai puošybos elementai eglei suteiks netikėtą, tačiau kaip niekad puikiai kalėdines nuotaikas atspindinčią formą.

Pasak kurortą puošiančios UAB „ADAM decolight“ direktoriaus Nerijaus  Chmieliausko, puošiantiems Palangos Kalėdų eglę specialistams tenka nelengva užduotis – žaliaskarę dabins daug stambių puošybos elementų, kurie iškils virš karkaso.

„Viską reikėjo padaryti pagal specialius išmatavimus, tad konstrukciniu požiūriu ši eglė yra kiek sudėtingesnė, nei įprastos žaliaskarės“,  – sakė N. Chmieliauskas.

Jau tapo tradicija, kad įžiebusi Kalėdų eglę, Palanga pradeda festivalį „Kalėdų šviesos miestas“, kurio metu visą mėnesį vietos gyventojai ir svečiai kviečiami į šventinius renginius, skirtus tiek vaikams, tiek ir suaugusiesiems.

Kalėdinę nuotaiką dar labiau sustiprina originalus šventinis kurorto apšvietimas, kuriam Palangoje kasmet skiriamas itin didelis dėmesys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių