Palangoje – modernios žaidimų aikštelės

  • Teksto dydis:

Mažieji palangiškiai ir kurorto svečiai džiūgauja – kurortas praturtėjo naujomis, moderniomis žaidimų aikštelėmis daugiabučių namų kiemuose. Nauji ryškiaspalviai žaidimų įrenginiai įrengti ir kurorto vaikų darželiuose, o netrukus naujais atrakcionais praturtės ir populiarumo nestokojantis Vaikų parkas, esantis visai šalia jūros. 

Mažieji palangiškiai ir kurorto svečiai džiūgauja – kurortas praturtėjo naujomis, moderniomis žaidimų aikštelėmis daugiabučių namų kiemuose. Nauji ryškiaspalviai žaidimų įrenginiai įrengti ir kurorto vaikų darželiuose, o netrukus naujais atrakcionais praturtės ir populiarumo nestokojantis Vaikų parkas, esantis visai šalia jūros. 

„Palanga – šeimoms draugiškas kurortas, todėl, gerindami miesto infrastruktūrą, atsižvelgiame ne tik į suaugusių miestiečių bei svečių, bet ir į vaikų poreikius, - kalbėjo miesto meras Šarūnas Vaitkus. – Vienas iš šiemet įgyvendinamų projektų, skirtų mažiesiems – modernių žaidimų aikštelių įrengimas daugiabučių namų kiemuose“.

Pirmoji moderni žaidimų aikštelė kurorte įrengta užpraėjusią vasarą – skvere, esančiame ties pravažiavimu nuo Sodų g. iki Taikos g. buvo sustatyti vaikams skirti įrenginiai, pasirūpinta minkšta smėlio danga, mažiesiems skirta teritorija aptverta tvora. Dar praėjusiais metais pradėtos rengti ir keturios naujos vaikų žaidimų aikštelės prie Sodų, Laukų ir Jūratės gatvių daugiabučių Palangoje ir Šventojoje, prie Mokyklos gatvės. Pernai rudenį atlikti visi žemės darbai ir parengtos vietos, kur suplanuota statyti žaidimo įrenginius, o šiais metais aikštelės įrengtos, tad naująsias atrakcijas mažieji jau suspėjo įvertinti. 

„Anksčiau daugiabučių kiemuose stovėjo mediniai įrenginiai, tačiau po aštuonerių ar devynerių metų eksploatacijos jie jau tapo tiek fiziškai, tiek morališkai pasenę. Naujosiose aikštelėse sumontuoti modernūs įrenginiai, skirti įvairių amžiaus grupių vaikams – iki dvejų metų, dvejų – septynerių bei septynerių – dvylikos metų. Aikštelės saugios – aptvertos, tėvų patogumui čia įrengti ne tik takai, bet ir suolai“, – sakė darbus atlikusios UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.

Jis pabrėžė, jog parenkant žaidimų aikštelių įrenginius buvo atsižvelgiama ne tik į jų grožį, bet ir į saugumą. Dėl vaikų saugumo visų aikštelių pagrindui parinktas minkštas baltas pajūrio smėlis.

Naujovių atsirado ir kurorto ikimokyklinio ugdymo įstaigose – Savivaldybės tarybos sprendimu kiekvienam iš Palangos vaikų lopšelių-darželių šiais metais buvo skirta po 20 tūkst. litų naujiems žaidimų įrenginiams įsigyti.
Ugdymo įstaigų vadovai džiaugiasi – darželinukai netruko pastebėti ir įvertinti naujuosius įrenginius, tad auklėtojoms neretai tenka netgi pasukti galvą, kaip „sustyguoti“ atskirų darželio grupių dienos grafiką, kad naujosiomis laipynėmis, čiuožyklomis bei smėlio dėžėmis galėtų pasidžiaugti visi  darželį lankantys mažieji.

Dar šiais metais bus praturtintas ir mažųjų itin pamėgtas Vaikų parkas, prieš keletą metų  įkurtas pušyne, visai šalia jūros – čia papildomai bus įrengta 8 sėdimų vietų karuselė bei sūpynės, kuriose vienu metu pramogauti galės iki 5 vaikų.

„Prieš trejus metus įrengtas Vaikų parkas iš karto tapo labai populiarus – čia laisvalaikį mielai leidžia tiek palangiškių, tiek ir kurorto svečių šeimos. Sulaukėme daug gražių jaunų šeimų atsiliepimų, tačiau kartu tėvai išsakė ir pageidavimų – vaikai parke pasigenda sūpynių bei karuselių. Todėl, atsižvelgiant į mažųjų poreikius, buvo apsispręsta praturtinti Vaikų parką naujais įrenginiais“, - kalbėjo Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė. 

Kurorto meras Š. Vaitkus džiaugiasi, kad modernios vaikų žaidimų aikštelės nestokoja populiarumo.

„Tai rodo, kad sprendimas plėsti jų skaičių, o esamas – praturtinti naujais įrenginiais yra teisingas. Juk labai svarbu, kad Palangoje gerai jaustųsi tiek mažieji palangiškiai bei jų tėvai, tiek ir kurorto svečiai. Tad modernių žaidimo aikštelių skaičių plėsime ir kitąmet“, – sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimėlis

klausimėlis  portretas
o kam Klaipėda draugiška ? Ar liberaliųjų valdoma Klaipėda neturi kokio panašaus "komunalinio ūkio" kuris galėtų pasirūpinti miestiečių vaikais ? oi, ką aš čia svaigstu - pamenu istoriją apie išlūžusią supynę ir valdininkės komentarą "imkite cemento maišelį ir užsicementuokite "....apie kokias naujas aikšteles gali svajoti mažieji kaipėdiečiai ....gerai , kad yra seniūnaičiai , nors tie pasirūpina vaikų aikštelių įranga ir treniruokliais didesniesiems .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių