Palangoje kratomasi dinozaurų ir vabzdžių

Palangos botanikos parke veikianti edukacinė ekspozicija "Neatrastas pasaulis" kursto gyventojų aistras. Žmonėms kliūva, kad į dalį teritorijos, kurioje galima pamatyti gigantiškus vabzdžius ir dinozaurus, leidžiama patekti tik už tam tikrą mokestį.

Bendradarbiavimas nutrūks

Apie gyventojų skundus žinantis teigė ir Palangos botanikos parko direktorius Valdas Pakusas.

Jo teigimu, edukacinę ekspoziciją parko dalyje leista įkurdinti, nes norėta išbandyti tokią idėją. Be to, kurorto lankytojams užsimota pasiūlyti dar vieną traukos objektą.

Anot direktoriaus, pastabų "Neatrasto pasaulio" rengėjams turėjo ir pats parkas. Galų gale bendradarbiavimą su šios iniciatyvos autoriais nuspręsta nutraukti.

V.Pakusas pripažino, kad "Neatrasto pasaulio" rengėjai teritoriją aptvėrė kiek pažeisdami šiuo metu galiojančius reikalavimus. Apie tai informavus užtvaros nebuvo patrauktos.

"Dėl to, kad žmonėms nepatinka, galima tik draugiškai sutarti, tačiau kai yra pažeidžiami ir teisės aktai, tai tampa juridiniu pagrindu nutraukti sutartį", – pastebėjo V.Pakusas.

Vietą rinkosi atsakingai

Priekaištų ne itin draugiškai naujovę sutikusiam kurortui turėjo ir ekspozicijos iniciatorius Vaidas Kvedaras. Jis stebėjosi gyventojų noru nemokamai lankytis išskirtiniais kūriniais "apgyvendintoje" parko dalyje.

"Jie gali būti nemokami, tačiau kokiomis lėšomis jie bus atkuriami, sutvarkomi. Dabar, nors pramoga ir kainuoja, tačiau vaikai nori paliesti, būna, kad ir nulaužia, nudreskia. Bet kur Europoje nuvažiavus beveik nėra nė vienos nemokamos vietos, kuri būtų labai gerai sutvarkyta. Visur yra mokama", – dėstė V.Kvedaras.

Pašnekovo teigimu, ieškant vietos, kur galėtų įsikurti įspūdingo dydžio vabzdžiai ir dinozaurai, buvo svarstoma labai atsakingai. Esą pasirinkta tinkamiausia erdvė.

V.Kvedaras patikino, kad buvo nemažai žmonių, kurie iniciatyvos autoriams dėkojo, jog toks objektas kurorte atsirado.

Parko įkūrėjas taip pat pastebėjo, kad užsienyje nestinga ir daugiau panašių iniciatyvų, tačiau ten tokio gyventojų pasipriešinimo nesulaukiama.

Sumanymų teks atsisakyti

Ekspozicija iš teritorijos, kurioje dabar yra įsikurdinta, rugsėjo pradžioje turėtų būti patraukta. V.Kvedaras teigė, kad didelio konflikto su parko administracija nebuvo.

"Nesutarimų nekilo, dėl visko kalbamės ir sprendžiame. Negali žmogus būti visų sričių žinovas ir viską išmanyti. Kai išlenda koks nors niuansas, darai sprendimą", – teigė pašnekovas.

Anot parko įkūrėjo, būta planų ekspoziciją parke išlaikyti iki pat žiemos švenčių, čia surengti keletą papildomų renginių, tačiau dabar veikiausiai visų sumanymų teks atsisakyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

milda

milda portretas
Alio sitam parkui jau hana uzsidato matot ko pridirbot ,o cia bovo toks geras parkas .

lietuvis

lietuvis portretas
ei ,jus komentatoriai ,ar baigsite vienakarta komentuoti .

Liepa

Liepa portretas
zmoguti mielas neik tu ir neziurek tu i tas kirmeles ,nemokek tu 5 euru ir maziau nervokis .Yra zmoniu kuriems tai patinka.Daugiausiai komentoja tie ,kurie gyvenime nera nieko sukure ar ka naudinga nuveike ,tokie komentatoriai dazniausiai ir savo darbe nera kompetetingi ,idomu ar jusu darbdaviai jumis patenkinti.Jus paziurekite i gyvenima kitu kampu ,gal ka nors grazaus pamatysite .Ir dar jeigu turite geresniu pasiulymu siulykite parko ikurejams ,gal jie bus jums dekingi .Padarykite jus ka nors grazaus ir pageidautina uz dyka ,paziuresime kaip seksis.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių