Palangoje intensyviai tvarkoma daugiabučių namų aplinka

  • Teksto dydis:

Palangą tvarkantys komunalininkai intensyviai triūsia daugiabučių namų kiemuose – čia naujais keičiami šaligatviai, atnaujinami želdiniai, įrengiami nauji gėlynai.

Ypatingas dėmesys skiriamas renovuotiems daugiabučiams, kad, modernizavus gyvenamuosius namus, išpuoselėta aplinka padėtų sukurti puikų bendrą kvartalo vaizdą.

Šiuo metu UAB „Palangos komunalinis ūkis“ specialistai darbuojasi Žvejų gatvėje, tačiau, pasak bendrovės vadovo Konstantino Skieraus, šiais darbais apsiriboti neketinama – gyvenamoji aplinka bus tvarkoma ir ties kitais kurorto daugiabučiais, pirmiausia – renovuojamais.

„Atnaujinus daugiabučius, labai svarbu sutvarkyti ir infrastruktūrą, antraip norimo tikslo – akį traukiančio kvartalo vaizdo – nepasieksime“, – sakė K. Skierus.

Palangiškių užmojus kartu su renovuojamais daugiabučiais atnaujinti ir jų aplinką sveikina aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

„Noriu labai pasidžiaugti Palangos miesto savivaldybe ir konkrečiai meru, kad imamasi tokios iniciatyvos. Meras kaip tikras miesto vadovas rūpinasi, kad būtų ne tik renovuojami daugiabučiai, bet gražesnė bei patogesnė vietos gyventojams taptų ir visa kvartalo aplinka“, – teigė D. Matonienė.

Pasak viceministrės, labai svarbu jungti visas galimas priemones, kad būtų pasiektas maksimalus rezultatas – atnaujinti ne tik pastatai, bet ir kvartalo infrastruktūra.

„Tikiu, kad Palanga taps vienu iš pavyzdinių miestų, kalbant apie kvartalinę renovaciją“, – sakė D. Matonienė.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus akcentavo, jog labai svarbu, kad kurorte patogiai jaustųsi ne tik poilsiautojai, bet ir vietos gyventojai, tad rudenį planuojama atnaujinti daugelio kurorto daugiabučių aplinką.

„Tai darome nuolat – jau keletą metų iš eilės daugiabučių gyvenamųjų namų rajonuose yra plečiamas automobilių stovėjimo vietų skaičius, rengiamos naujos, modernios ir saugios vaikų žaidimų aikštelės, atnaujinamas apšvietimas“, – kalbėjo Š. Vaitkus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerietė

Gerietė portretas
Tad jeigu šitaip, kelsimės į Palangą gyventi ačiū ir sekmės grožio ir tvarkos puoselėtojams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių