Palangoje ekspertai siūlo iškirsti Birutės kalno medžius

Archeologai ir paveldosaugininkai siūlo išpjauti ant Birutės kalno Palangoje esančius medžius, taip atidengiant šį kuršių piliakalnį, rašo „Lietuvos žinios“.

Šiuo metu baigiamas įgyvendinti kompleksinio Birutės parko tvarkymo antrasis etapas. Kitais metais turėtų būti pradėtas paskutinis, todėl ateis eilė sutvarkyti ir patį Birutės kalną. Ekspertai siūlo pasekti Vilniaus pavyzdžiu, kuomet buvo nukirsti Gedimino kalno medžiai, ir grąžinti Palangoje esančiam piliakalniui XIX amžiaus vaizdą.

„Palangos piliakalnis, kaip kultūros paveldo objektas, yra visiškai neprižiūrėtas, jo nematyti per medžius ir krūmus. Vilnius pirmas žengė žingsnį išlaisvindamas Gedimino piliakalnį. Dabar visi džiaugiasi didingu jo vaizdu. Atėjo metas priimti radikalų, bet teisingą sprendimą ir dėl Birutės kalno", - dienraščiui sakė archeologas dr. Gintautas Zabiela.

Palangos miesto botanikos parko direktorius Valdas Pakusas taip pat tvirtina, kad vykdant paskutinį Birutės parko tvarkymo etapą, ketinama iškirsti ant kalno esančius krūmus bei bemt dalį pušų.

Kultūros paveldo departamento atstovai taip pat laikosi pozicijos, kad pušų ant Birutės kalno neturėtų likti, tačiau darbus esą būtų galima suskirstyti etapais, kad pasikeitimai vyktų palaipsniui ir žmonės prie to priprastų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuskustas

nuskustas portretas
agentas nei emocijų,nei pavėsio nesuteikia ........... visai,visai netolerastiškas , net neeurowizinis , funkcijų neatlieka .........

man

man portretas
Taip pat nera grazus Gedimino kalnas, medziai suteikdavo didingumo, dabar nykuma ir neisivaizduoju Birutes kalno be medziu, kad tai gali buti grazu. Kazkam tai grazu kaltinantis del kitos nuomones kvailumu pats ne itin protingai atrodo...

agentas

agentas portretas
Medžiams savo vieta, ir ne piliakalnių sąskaita jų plotai turi būti išlaikomi. Ant piliakalnių medžių net negalėjo būti, todėl esant galimybei reikia juos šalinti. O kvailesnio pasakymo, kad piliakalnis nuskustas kelia siaubą dar reikia paieškoti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių